Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 1°C Még több cikk.

42 évig volt az acsalagiak orvosa

Acsalag lakóinak a fele részt vett azon az ünnepségen, ahol nyugdíjba vonulása alkalmából köszöntötték dr. Balázs Mihályt.
Zsúfolásig megtelt vasárnap délután a kultúrház Acsalagon. Az 495 fős falucskának csaknem fele gondolta úgy, hogy elfogadja Jéger Mihály meghívását ezen a szeretetteljes napon. Hogy miért gondolták úgy az emberek, hogy fontos e délután? Ezen a délutánon búcsúztatták a rábaközi falucska szeretett háziorvosát, dr. Balázs Mihályt, aki 42 év szolgálat után nyugdíjba vonult.


A megható rendezvényt a polgármester el-elcsukló szavai nyitották, amelyekben saját fiatalsága is megelevenedett s a gyermekeihez siető jóságos doktorbácsiról mesélt. Majd a gyerekek tánccal, verssel köszöntötték Őt. Az Acsalagi Kéknefelejcs kórus előadásán már szem nem maradt szárazon.


Balázs doktor könnyeivel küszködve mondott köszönetet mindenkinek, aki ezen a délutánon ellátogatott az Acsalagi kultúrházba. Balázs doktor bemutatta utódját, dr. Petró Andort is, aki rövid beszédében a hit, remény, szeretet élő érzelmeiről beszélt és rögtön be is lopta magát a hallgatóság szívébe.


Kívánunk hosszú boldog nyugdíjaséveket Balázs doktornak és sok türelmet leendő betegeihez Dr. Petró Andornak.

Tudósított: Szabóné S Anita

Olvasóink írták

  • 1. huszárkapitány 2010. október 20. 19:06
    „Igen ő még a nagykönyvben megírt "falusi doktor bácsi "volt,csupa nagybetűvel..Ilyen már nincs több.Jó egészséget kívánok Balázs doktornak és boldog nyugdíjas éveket a jó Isten éltesse sokáig.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szemét egy része a lépcsőházban marad?

A kérdés joggal merülhetett fel tudósítónkban, aki a győri Borsos Miklós utcából küldött fotókat. Tovább olvasom