Kisalföld logö

2017. 09. 20. szerda - Friderika 12°C | 13°C Még több cikk.

22 dekás sajt fél kilósra árazva

Olvasónk, M. P. hiába reklamált az elmért trappista miatt a győri hipermarketben.
"Ezt a kis darabka sajtot az egyik győri hiperben vásároltam. Hazavittem, és csak otthon figyeltem fel hogy kissé drága vétel volt.

Ugyanis 22 dkg sajtra több mint fél kg-ról szóló árcédula volt ragasztva. Visszavittem és nem akarták visszavenni pedig mondtam, hogy levásárolnám vagy pedig adják vissza a pénzem.

Nem voltak segítőkészek, és nem akartak foglalkozni ezzel a dologgal. Felháborító hogy a multiknak mindent lehet! Üdv.: M. P. "


Olvasóink írták

64 hozzászólás
 • 64. lr 2011. október 04. 07:01
  „63as!! Hát ez az! Ott mi van?”
 • 63. alekínyó 2011. október 03. 14:33
  „Most már engem is érdekel,hogy mi van a CBA-val? Mondjátok már el, lécci!!! :)”
 • 62. soproni 2011. október 03. 13:11
  „60.Talán neked elhiszik,én hiába magyaráztam:)”
 • 61. fortuna54 2011. október 03. 13:04
  „58-as buggyant.Nem jársz oda de azért sokszor becsaptak? Mi az a ez-az ami kivolt nekik adva? Szeretnék veled üzletelni.”
 • 60. lr 2011. október 03. 10:07
  „Látom nem sok fogalmatok van arról, hogyan müködnek a dolgok .
  Minden üzletlánc boltjában digitális mérlegek vannak. EZ még senkinek sem tünt fel???
  Az eladó ráteszi a sajtot vagy akármit a mérlegre és beüti a kódját!!! A mérleg pedig kinyomja a cimkét.
  Lehetetlen tévedni, ha a trapista sajt trapista áron van eladva. Nem lehet félremérni egy digitális mérlegen.

  Egyébként arról miért nem beszél senki, hogy MI van a CBAval??”
 • 59. alekínyó 2011. október 03. 09:08
  „Sziasztok!
  1. ne menjetek a Tescóba vásárolni!
  2. ha mégis bementek, nézzétek meg az árakat!
  3. PÉNZTÁRTÓL VALÓ TÁVOZÁS UTÁN REKLAMÁCIÓT NEM FOGADUNK EL!
  4. Sziasztok!”
 • 58. buggyant 2011. október 03. 06:12
  „látszik, hogy fél kilóra van árazva, trappista áron és ha újra lenne csomagolva otthon, az is látszana. Nemtom, miért véditek a tesco-t, engem is sokszor becsaptak ott, ismerősöm dolgozott is ott, ki is volt nekik adva ez-az.
  Nem járok oda. Ha sajtot veszek, vágatok és leméretem, mert én sem bízok bennük.”
 • 57. krisztianmix 2011. október 02. 23:35
  „Olyan nincs, hogy elutasítanak, nem foglalkoznak a vevő panaszával. Vagyis van, de csak olyanokkal teszik meg, akikkel megtehetik. Ez esetben vásárlók könyvébe beírni és jelezni a fogyasztóvédelem felé. Amennyiben akadályoznák ebben rendőrt is hívhat. A boltban is előszeretettel hívják ki a vásárlókra a rendőröket.
  Nem szabad annyiban hagyni, értéktől függetlenül. Sajnos sok a begyöpösödött bolti dolgozó, ember- és munkaundorral, a vevőt szinte leköpik, derogál nekik utánanézni, holott számla ellenében és videó felvétel visszanézésével 5 perc alatt megoldás születhet a problémára. Amennyiben a vevő trükközik a termékkel, úgy az is rövid úton kiderül és azt is lehet szankcionálni. Ne legyünk már birkák, gondolkodjatok emberek!”
 • 56. HarconaMarcos 2011. október 02. 22:30
  „Tipikus magyar vélemények. Talán csak azzal nem találkoztam, hogy mindkét oldalon emberek vannak, így tévedhetnek. Valószínűleg hibáztak a csomagolásnál, de a vevő is megnézhette volna, hogy mi van a papírra írva. Azt pedig saccra el lehet dönteni, hogy valami negyed, vagy fél kiló. Ráadásul az ´otthon vettem észre´ elég necces, de normális országban nem az volna az első reakció, hogy a vevő a rosszindulatú, és biztos átcsomagolta, így akarván visszaszerezni 20 dekányi sajtárat...
  Ahol én szeretnék élni, ott ezt egy szó nélkül visszaveszik a vevőtől - ennél többet ér a cég neve, reklámként pedig még egy fél sajt sem sok. :-) Aztán legközelebb is idejön, és egész biztos elkölt annál többet, mint amibe egy ilyen ügylet kerül. És leginkább: elégedett vevő lesz-”
 • 55. kivagyokén 2011. október 02. 21:30
  „Valamiért én csak vigyorgok az ilyen "okosokon"

  1. Ezeket készen csomagoltakat bizony a "maradékokból" készítik.

  A beárazás megtörténi, bizony az eladó lehet, hogy rossz kódot üt be, így hibás ár kerül rá. Napi szinten több száz! darab készül. Kizárt dolog, hogy minden egyes darabot visszaellenőrizzenek.

  2. A pénztáros megint nem fogja megnézni: egyszerűen áthúzza a leolvasón, és nem érdekli, hogy sajt, vagy elefántormány van becsomagolva.

  Én pl mindig megnézem a szavatossági idejét, és igen a rányomtatott árat is. NEM Gizi, az eladó találja ki az árakat, és mint mondtam, hibázhat is.

  Ha valaki saját magát szivatja, az meg fogja be a száját”
 • 54. tliwia 2011. október 02. 21:23
  „Nem kell azért a tesco-ba menni, hogy átverjenek.A Á-ban levő élelmiszerüzletben jómagam is találtam ilyen sajtot, igaz újramérettem mielőtt betettem a kosaramba.”
 • 53. soproni 2011. október 02. 14:17
  „Dolgoztam én is élelmiszerben,ezért nem adok igazat a reklamáló vevőnek.Elektromos mérlegen áraztunk és a gép a mért súly és a megadott kilós ár,illetve a termék kódja alapján adta ki az árazó szalagot,amit a csomagolásra ragasztottunk.Tehát árazásnál csak akkor lehet tévedni,ha nem a megfelelő termék kilós árát,vagy kódját ütik be az árazóbal !!!!!Például a trappista sajtot ementáli árral árazzák,de akkor a terméken is a téves megnevezés szerepel és a pénztár blokkon is. Nem csak arról kellene cikkezni,hogy a vevőket károsítják,mert ez fordítva is igaz.Sőt! A több százezres és milliós nagyságrendű hiányok nem csak a megromlott és selejt áruk kidobásából adódnak,mert a vevők is sok kárt okoznak.Sok esetben amíg a pénztárhoz érnek megeszik az élelmiszereket, a gyerekek kezébe adott édességek csomagolását bedobálják a polcokba,lecserélik a vonalkódokat ,lopnak,már vásárlás közben( mivel nagyon szomjasak ) kiürülnek az üdítős és ásványvizes palackok,amiket szintén "elfelejtenek" kifizetni. A még sem igényelt árukat ott rakják le,ahol épp eszükbe jut( húst a mosóporok közé) ,kiszakítják,illetve akarattal feltépik az áruk csomagolását,ami utána eladhatatlanná válik,kibontják és megkóstolgatják a termékeket és ha ízlik,akkor naná,hogy a bontatlant veszik meg. Természetesen ők azok a vevők,akik a kereskedőket szidják nagy hanggal és ők azok,akik úgy vélik,hogy ezért kapják a fizetésüket.Az ilyen gondolkodású emberek munkahelyére én is szívesen bemennék olyan plusz munkát okozva nekik,ami nem a munkakörükbe tartozik. Szóval emberek.....lehetne szidni mindenkit ,mert becsap az autószerelő,a gázos, a vizes,a közértes,a festő,a zöldséges,a postás,a bank és még sorolhatnám....A tanulság csak annyi,hogy legyünk figyelmesek és ne hagyjuk magunkat!”
 • 52. Babill 2011. október 02. 13:03
  „Tanulság,hogy mindig meg kell nézni a blokkot, én ezt teszem. A legutóbb az akciós almát 199 Ft helyett 369 Ft-tal számolták. Azonnal reklamáltam, visszaadták a különbözetet. Sajnos nem először jártam így és nem csak a Tescoba.
  A Lidl-be 1 db kefir helyett 20 db-ot ütöttek be.”
 • 51. drKotász 2011. október 02. 12:29
  „34. k29680
  Tök egyszerű, nem kell ahhoz két sajtot venni, megvette ugye a fél kilósat, otthon levágta a felét és visszacsomagolta ennyi.”
 • 50. drKotász 2011. október 02. 12:23
  „Én azt nem hiszem el, hogy valaki ,csak úgy pakolgat a kosárba, és nem nézi az árat. Ha az illető így tesz az meg ne reklamáljon utólag. Sztm ez egy otthon átcsomagolt sajt ennyi.”
 • 49. westi 2011. október 02. 11:55
  „gjozsi88
  A zöldség gyümölcs válogatott szemét! Vagy többnyire külföldi!
  A péksüteményről ne beszéljünk,mert lisztet nem tartalmaznak.Kizárólag különféle emésztésre alkalmatlan élelmiszer adalékokból készülnek.
  Nem kell külön gyártósor! Csak egyedi recept! Ejj,de tudatlan vagy!”
 • 48. alacska 2011. október 02. 11:16
  „lp2- támogasd a "magyar boltokat" ! Ld. CBA, COOP üzletek- hanem tudnád ezek a legdrágább üzletláncok ma Magyarországon - ezért vásárolj ott !!! Nem beszélve a CBA-s hentes áru másnap már félig ehetetlen, s meg nézed ami nem akciós sokkal drágább mint más áruházláncokban ! A sarki kisbolt honnan vásárol - zömében a METRÓ-ból , valamint ugyanazoktól a cégektől mint a TESCO, a LIDL ....- csak kb. 20-25 %-al magasabb haszonkulccsal dolgoznak. Gyümölcs, zöldség - az elmúlt napokban láttam 1kg körte 380.- Ft - ugyanez a piacon válogatva 280 Ft, zöldpaprika ugyanitt 260.-Ft - piac /gyönyörű áru / 168.-Ft- akkor miről is beszélünk. Ja és sok esetben csak kézi számítógépen adja össze - nehogy már túlzottan nyereséges legyen - ez adó csalás bizony !”
 • 47. vanessa 2011. október 02. 10:46
  „hust a pápai uton a Máthé Lacinál ott mindig frisst lehet kapni, ja meg a felvágottja is nagyon finom, udvarias és nem ad mocsingot a hussal, bár mindegyik kereskedö ilyen lenne,csak sajnos sok kereskedő hamar akar meggazdagodni.lehetne misét irni rola
  Ne csak a multikat szidjátok, mert a vevö is ludas, ha nem veszi meg hut akkor inkább a otthagyja de nem a hütöpultba rakja,hanem a vegyiáruk közé rakja,erről ennyit”
 • 46. vanessa 2011. október 02. 10:34
  „szép napot!érdekes dolgot láttam az egyik non stop üzletben, lidlis cuccokat árult duplaáron,lidliben, 45 ft, ugyanaza a magyar boltban 90 ft,”
 • 45. gjozsi88 2011. október 02. 09:50
  „bimmbamm!
  A kisboltban úgyan úgy kezelik az élelmiszert!
  Arra azért kiváncsi vagyok, hogy tudod megnézni ott a húst ,felvágottat a kisboltban jobban, mint a multinál??????
  A véletlenül kinnt maradt árnál jobb ha tudod és közlöd, hogy a fogyasztó védelmi törvény szerint Te az alacsonyabb árat fogod fizetni, és oldják meg az ebből származó problémát......nyissanak másik kasszát!”
64 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nesze neked KRESZ! Merész parkolási gyöngyszem Sopronban - fotók

Nem féltette autóját, s a közlekedésbiztonságot is figyelmen kívül hagyta, aki a képeken látható… Tovább olvasom