Megemlékezés

2020.03.09. 21:29

˝Van még erőd, hisz van hazád˝ – 1848 emlékezete a soproni Jereván lakótelepen

Méltóságteljes rendezvénnyel emlékeztek meg a soproni Jereván lakótelepen az 1848-49-es forradalom és szabadságharcról a közeledő nemzeti ünnep alkalmával.

kisalfold.hu

Fotó: Griechisch Tamás

A soproni Lővéri Nyugdíjas Klub tagjai saját készítésű, látványos díszlettel, ünneplőbe öltözve és ünnepi lelkülettel készültek az eseményre, amelyen verssel, prózával, saját írásaikkal, énekkel léptek fel.

Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc ugyan 172 éve volt, de a dicsőséges történéseknek a mai kor embere számára is fontos üzenete van – hangsúlyozta Csiszár Szabolcs alpolgármester Sopron város képviseletében.

Fotó: Griechisch Tamás

- Március 15-e az a nemzeti ünnep, amelyet minden magyar sajátjának érez, bárhol is éljünk a világban, mélyen meggyökeredzett a szívünkben – emelte ki Csiszár Szabolcs. – Ez a nap a magyar nemzet egységét fejezi ki, ugyanis 1848. március 15-én a népünk beírta magát Európa történelmébe. Egy vér nélküli forradalommal vívták ki a magyar nemzet szabadságát és függetlenségét – mondta az alpolgármester.

Fotó: Griechisch Tamás

A Jereván lakótelep egyik legösszetartóbb és egyben egyik legaktívabb közösségeként köszönte meg Tóth Éva, a Jereván lakótelep Településrészi Önkormányzatának elnöke a nyugdíjas közösségnek azt, hogy a nemzeti ünnepek, jeles napok alkalmával példaértékű módon szereznek az egész közösségnek felemelő, emlékezetes pillanatokat, amelyeket sok munkával, próbával, a közösség iránti elkötelezettséggel készítenek- és adnak elő.

A Jerevánon működő klub az egymásra figyelés, az egymás iránti tisztelet helye, példa arra, hogy milyen nagyszerűen működik az értéken alapuló összetartozás egy közösségben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában