Kisalföld logö

2018. 09. 23. vasárnap - Tekla 11°C | 21°C Még több cikk.

13. Nemzetközi Berlini Sörfesztivál

Idén immár tizenharmadik alkalommal rendezték meg a német fővárosban augusztus 7. és 9. között a berlini sörfesztivált. A mulatság a város szívében tombolt mintegy 2,2 km hosszan, a Frankfurter Tor és a Straußberger Platz közötti sétányon.
A rendezvény színvonalát tükrözi, hogy 86 ország 300 sörfőzdéje és mintegy 2000 sörfajta képviseltette magát a háromnapos sörünnepen. A jó hangulatról a 18 színpadon élőben zenélő helyi és meghívott együttesek gondoskodtak, s természetesen Wurstból is jutott mindenkinek. A szervezők szerint 800 000 látogató volt kíváncsi a világ leghosszabb sörkertjére, köztük rengeteg külföldi, illetve Németország más részéről érkezők kóstolhatták kedvük szerint a söröket. Találkoztunk egy fiatalokból álló kisebb magyar csoporttal is, akik elmondták, hogy ugyan nem kifejezetten a fesztivál miatt érkeztek Berlinbe, de annyira megtetszett nekik, hogy ezentúl minden évben visszatérnek majd.


A rendezők bebizonyították, hogy a német precízség innen sem hiányozhat, ugyanis 21 különböző régióra osztották a sétányt a könnyebb tájékozódás érdekében. Egy-egy régióban akár 50-100 féle sörből lehetett választani, így például aki csak az újdonságokat, a világ söreit, az európai söröket, a nemzetközi specialitásokat, vagy épp a középkori sörkülönlegességeket akarta kipróbálni, nem kellett végigjárnia a több mint 2 kilométert, hisz a térkép nemcsak a régiókat, de az árusított italokat is jelezte. A látogatók többek között francia, belga, cseh sörök között válogathattak, de nagy számban képviseltették magukat a német tartományok is, mint Bajorország, Türingia, vagy Szászország. Nagy sikert aratott a világ sörei régió, ahol az érdeklődők ír, laoszi, vietnami vagy épp nigériai sörfajtákkal ismerkedhettek meg.A szervezők azokra is gondoltak, akik nemcsak a jól megszokott söröket szerették volna nagy mennyiségben fogyasztani, hanem olyan különlegességeket is, amelyekkel valószínűleg csak itt találkozhattak. Ezért vezették be a „Pro Bier Krug" fogalmat, amely arra utal, hogy a csapolt sört árusító egységeknél a kóstoló 2 dl sör egységesen 1,5 euróba került. Az árak amúgy egy 0,3 literes sört tekintve 2 és 5 euró között mozogtak, még a leghíresebb és legkülönlegesebbek sem kerültek ennél többe.

Olvasóink írták

  • 1. Baradlay 2009. augusztus 14. 07:23
    „Ez egy jo magyar hir!!!!!!!!!!!Kit erdekel!!!!!!!!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az érdekes zöldség

Furcsa formájú paprikát fotózott kertjében olvasó-tudósítónk, V. Zoltán. Tovább olvasom