Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

Valóságshow indulhat a Marson

A Mars One missziót 2024-re tervezik, négy asztronautát juttatnának el a vörös bolygóra. A missziót a tervek szerint valóságshowként lehet majd figyelemmel követni.
Tovább szűkítették a lehetséges Mars-telepesek listáját a Mars One expedíció és valóságshow szervezői. A projekt célja, hogy 2024-re ember jusson a vörös bolygó felszínére - írja a brit Telegraph internetes kiadása.

A 2013 áprilisában kezdődött válogatás jelenlegi állása szerint a Marsot elérni és a Földet örökre elhagyni kívánó, eredetileg több mint kétszázezer jelentkezőből összesen száz telepesjelölt, ötven nő és ötven férfi maradt versenyben.

A száz telepesjelöltnek még át kell esnie a válogatási folyamat soron következő, harmadik szakaszán, de már túl vannak a misszió vezető orvosi tisztjével készült online interjún, ahol megmutatták: tisztában vannak az úttal járó veszélyekkel, és hajlandóak csapatban dolgozni az expedíció sikeréért.

A Mars One látványtervei
A Mars One látványtervei

Az eddig kiválasztott jelöltek közül 39 származik az amerikai kontinensről, 31 európai, 16 ázsiai, 7 afrikai születésű, további 7 pedig Óceánia szülöttje. Közülük negyvenen vehetnek majd részt a felkészülési programban. Tesztelni fogják őket a Marsra tervezett bázis földi másában is.

A Mars One expedíció állandó telepesek lakta bázist szeretne kialakítani a vörös bolygó felszínén, a missziót a tervek szerint valóságshowként lehet majd figyelemmel követni. Az első, 2024-re tervezett útra 4 asztronautát fognak kiválasztani.

A következő években a projekt keretében kommunikációs műholdakat, járműveket és több teherszállító egységet akarnak eljuttatni a Földhöz legközelebb eső bolygóra, azonban a szkeptikus vélemények szerint aligha fog bármi is megvalósulni a nagyratörő célokból.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Összement a Washington Monument

A kőobeliszk az új mérések szerint körülbelül 25 centiméterrel alacsonyabb annál, mint ahogy eddig… Tovább olvasom