Kisalföld logö

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 12°C | 23°C Még több cikk.

Rákaptak az ópiumra az indiai antilopok

A körülbelül 300 kilogrammos állatokat sem kerítés, sem őrök nem képesek visszatartani attól, hogy betörjenek a mákültetvényekre.
Az indiai nilgau antilopok valószínűleg rákaptak az ópiumra, amelyhez a mákgubók legelésével jutnak - tudósított a Times of India című napilap hétfőn.

Sem kerítés, sem őrök nem képesek a körülbelül 300 kilogrammos állatokat visszatartani attól, hogy a Madhja Prades állambeli mákültetvényekre betörjenek - olvasható a lap online kiadásában.

Az újságnak nyilatkozó falubeli gazdálkodó, Pithja Khedi elmondta: az állatok korábban nem legeltek "ópiumot", két éve azonban néhány elkezdte, és mára a rabjaivá váltak. Minden éjjel megjelennek, hogy a gubókból lakmározzanak - tette hozzá.

Egy hím és két nőstény indiai antilop. Forrás: Wikipédia
Egy hím és két nőstény indiai antilop. Forrás: Wikipédia

Mivel a nilgaunak is nevezett patások (Boselaphus tragocamelus) ezután vad vágtába kezdenek, a környező földeket és más növények - például a cukorrépa - ültetvényeit is elpusztítják. A farmernek hatalmas, többszázezer forintos károkat okoztak már.

Mandszaur régió egy erdésze megerősítette, hogy a vidéken egyre több a nilgau, számuk már több ezerre rúg. Elmondta: sok panasz érkezik emiatt a farmerektől. Az erdészt meglepte, hogy az állatok a máklegelés után rohangálni kezdenek, hiszen az ópium éppen nyugtató, altató hatásáról ismert.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ötórás küzdelem után falta fel a krokodilt egy kígyó - fotók

A kígyó élve falta fel áldozatát Ausztrália északnyugati részén, egy queenslandi tóban a parton… Tovább olvasom