Kisalföld logö

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -3°C | 5°C Még több cikk.

Ötórás küzdelem után falta fel a krokodilt egy kígyó - fotók

A kígyó élve falta fel áldozatát Ausztrália északnyugati részén, egy queenslandi tóban a parton piknikező családok szeme láttára.
Hatalmas kígyó támadt rá egy alig egyméteres fiatal krokodilra a Moondarra-tóban. A küzdelmet egész sor fotón örökítette meg a családjával a közelben piknikező Tiffany Corlis - tudósított a BBC hírportálja.

Miután arra evező kenusoktól megtudta, mi folyik tőle pár méterre, Tiffany megragadta a fényképezőgépét, így még sikerült elkapnia azokat a pillanatokat, amikor a kígyó rátekeredik a krokodilra, hogy megfojtsa.

"A harc a vízben kezdődött: a krokodil eleinte küzdött, megpróbálta a fejét a víz felett tartani. Aztán ahogy telt az idő, látszott már, ahogy mindkét állat gyengül. Egy ponton úgy tűnt, a krokodil megadta magát, a kígyó szorítása enyhült, egy pillanat szünet következett, majd a győztes nekiállt felfalni áldozatát. A fejével kezdte, és úgy negyed óra alatt nyelte le" - mesélte Corlis.

Hozzátette: a lakoma után a győztes mozdulatlanul terült el a parton, ahol feltehetően még sokáig emésztette a termetes zsákmányt. A kígyó testén látszott, hogy gyomrában az egész krokodilt magába zárta: kivehető volt a háta és a lábai is.

Egy másik szemtanú, Alyce Rosenthal szerint a két állat körülbelül öt órán át párbajozott életre-halálra.

A fotókért kattintson ide!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Összeragasztott tojásból kelt ki a ritka papagáj

A nagyon ritka és kihalás fenyegette kakapó (bagolypapagáj) törött tojását egy vadőr találta és… Tovább olvasom