Kisalföld logö

2017. 10. 22. vasárnap - Előd 9°C | 14°C Még több cikk.

Ötezer évesek lehetnek az Indiában talált csontvázak

Négy csontvázat fedeztek fel Észak-Indiában, melyek a régészek szerint akár ötezer évesek is lehetnek.
Egy indiai és egy dél-koreai régészcsapat három éve végez munkálatokat az Indus-völgyi civilizációk után kutatva, felfedezéseiket szerdán mutatták be Harijána államban.

Egy hajdani falu temetőjében találták meg az elmúlt napokban két férfi, egy nő és egy gyermek csontvázát. Mellettük olyan tárgyakra is bukkantak, amelyek egy, a reinkarnációban hívő társadalomra engednek következtetni - nyilatkozta Niles Dzsadav, az ásatási projekt alelnöke a Hindustan Times című lapnak.

Találtak többek között gabonával töltött kerámiaedényeket és kagylóhéjból készült karpereceket is. Ebből a kutató szerint azt a következtetést lehet levonni, hogy az itt élők hittek a lélekvándorlásban.

Régi játékok is napvilágra kerültek az ásatások során. Egy pórázos kutyafigura az állatok korai háziasítására, egy egyszarvút formázó alak a szakértők szerint jellegzetes mítoszvilágra utal.

Az Indus-völgyi, más néven Harappa-civilizáció az indiai szubkontinens legrégebbi ismert városi kultúrája. A kutatók remélik, hogy az Újdelhitől északnyugatra lévő, 20 hektáros ásatási terület további érdekes leleteket rejt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több mint négyezer éves királyság fővárosát azonosították

Közel negyven éves kutatás után arra a következtetésre jutottak, hogy a körülbelül 2,8 millió négyzetméteres térség a Jao uralom időszakának fővárosa volt. Tovább olvasom