Kisalföld logö

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 14°C Még több cikk.

Ősi sziklarajzokat fedeztek fel Északnyugat-Kínában

Több mint negyven ősi sziklarajzot fedeztek fel kínai régészek az északnyugat-kínai Kanszu tartományban: a leletek értékes információkkal szolgálhatnak a területen több ezer évvel ezelőtt élt nomádok mindennapjairól.

A Csincsang város melletti Csecsinsan völgyben talált  rajzokon emberi arcok, állatok és vadászjelenetek láthatóak. Kanszu  tartomány kulturális örökségvédelmi hivatala szerint a sima felületű  sziklákba vésett ábrák remek állapotban maradtak fenn.   
   
A kutatók szerint az alkotások nagy részét a Keleti  Csou-dinasztia (i.e. 770-i.e. 221) és a Han-dinasztia (i.e. 202-i.u.  220) közötti időszakban készítették, hasonlóan ahhoz a kétszáz  sziklarajzhoz, amelyeket az 1990-es években fedeztek fel  Csincsangban.   
   
Kanszu számos nomád településnek adott otthont Kína korai  történelmében. Ezekről a nomádokról kevés a történelmi feljegyzés,  így a mostanihoz hasonló rajzok nagy segítséget jelentenek a  szakembereknek az életmódjuk tanulmányozásában.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megdöntötték a sztratoszféraugrás Baumgartner által felállított rekordját - videó

Az 57 éves Alan Eustace az osztrák extrémsportolónál is magasabbról, több mint 41 ezer méterről hajtott végre sztratoszféraugrást. Tovább olvasom