Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 24°C Még több cikk.

Nem sikerült a kínai-brazil tudományos műhold indítása

A mesterséges égitest a brazil földhasználatnak, többek közt az Amazonas-medence erdőfelületének a megfigyelését célzó műholdsorozat negyedik tagja volt. Az űreszköz valószínűleg visszahullott a Földre.
A brazil űrprogram célja, hogy csökkentse az ország amerikai és európai űrfelszerelésektől és hordozórakétáktól való függőségét és fejlessze a hazai repüléssel és űrhajózással kapcsolatos ipart, amely már most a világ harmadik legnagyobb gyártója a kereskedelmi sugárhajtású utasszállító repülőgépeknek.

A brazil kormány továbbá növelni szeretné határainak ellenőrzését, illetve javítani akarja az erdő- és vízgazdálkodást, valamint az ásványi- és mezőgazdasági erőforrások kezelését az ország nagy kiterjedésű, gyéren lakott belterületein.

A Kína és Brazília által közösen fejlesztett CBERS-3 nevű mesterséges holdat helyi idő szerint hétfő reggel lőtték fel egy Long March 4B típusú hordozórakétán a Sanhszi tartománybeli Tajjüanban lévő műholdindító központból - ismertette közleményében a brazil tudományügyi minisztérium.

"A hordozó szerkezet meghibásodott repülés közben és a műholdat nem sikerült a megfelelő pályára állítani. Az előzetes kiértékelések szerint a CBERS-3 visszatért a Földre" - olvasható a dokumentumban.

A minisztérium szerint a sikertelen kilövés okait kivizsgálják és a két ország megállapodott abban, hogy felgyorsítják a soron következő CBERS-4 műhold fellövésének előkészületeit.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Mars ősi tavában az élet feltételeinek nyomaira bukkantak

A Mars egy ősi tavában egykor léteztek az élethez szükséges elemek, ám a hajdani életnek semmiféle… Tovább olvasom