Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 25°C Még több cikk.

Mozart partitúra kerlüt elő

Wolfgang Amadeus Mozart egyik nagyon ritka gyerekkori partitúrája került elő az Oxfam jótékonysági szervezet readingi irodájából.

Az 1765-ből származó kották hat rövid csembalószonátát tartalmaznak, amelyeket a Londonban tartózkodó nyolcéves csodagyerek Mecklenburg-Strelitz-i Sarolta hercegnőnek, III. György brit király feleségének ajánlott.

A partitúra a Londonhoz közeli Readingből került elő; az Oxfam egyik alkalmazottja - maga is zenész -, vette észre az értékes darabot több kotta között. Azonnal felvette a kapcsolatot a Sothebyís aukciósházzal, amely már szerdán el akarta árverezni a zenetörténeti ritkaságot.

Erre azonban egyelőre nem kerülhetett sor, mivel az Oxfamnél jelentkezett egy nő, aki azt állította, hogy "tévedésből" adományozta a Mozart-partitúrát a szervezetnek. Az Oxfam kötelezettséget vállalt a kották visszaszolgáltatására, amennyiben az illető be tudja bizonyítani, hogy valóban ő volt az adományozó.

Olvasóink írták

 • 1. anikopeter 2011. június 09. 11:42
  „" Mozart partitúra kerlüt elő"
  apropos:

  Ötletes gyerek!
  Pistike ellenőrzőjébe egymás után írja be a magyartanár az elégteleneket.
  A papája elmegy az iskolába.
  - Nem értem - panaszkodik a tanárnak -, miért kap a fiam egyeseket? Higgye el, hogy igen életrevaló gyerek, aki tele van a legeredetibb ötletekkel.
  - Egyetértek - szól a tanár -, főleg, ami a helyesírását illeti.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két új elem a periódusos rendszerben

Két új elemmel, a 114-es és 116-os rendszámúval bővült immár hivatalosan is a periódusos rendszer. Tovább olvasom