Kisalföld logö

2018. 07. 20. péntek - Illés 17°C | 28°C Még több cikk.

Megmentett ritka madarak leltek új otthonra egy angliai állatkertben

Az illegális vadkereskedelemből kimenekített csaknem száz ritka, egzotikus madár lelt új otthonra az észak-angliai Chester állatkertjében.
Az állatokat, már amelyik túlélte az utazás körülményeit, házi kedvenceknek akarták eladni, ám a vámőrök lefoglalták őket egy illegális vadkereskedelem felszámolását célzó művelet keretében.

A chesteri állatkert új lakói közé tartozik egyebek között az Afrika nyugati és középső területein honos narancsarcú asztrildok (Estrilda melpoda), a pikkelyes bülbülök (Pycnonotus squamatus) és a csőrük felett vörös tollbóbitát viselő tüzestorkú bajszikák (Psilopogon pyrolophus) néhány képviselője.

A 14 veszlyeztetett fajból származó madarak mostantól kulcsszerepet fognak játszani a fajuk fogságban történő szaporítási programjaiban, amelyeket az állatkert a globális természetvédelmi közösséggel együtt végez. Az intézmény élharcosa a madarak illegális kereskedelme ellen vívott harcnak.

Singing For Songbirds elnevezésű kampányával már több ezer dollárt gyűjtött össze délkelet-ázsiai madárházak támogatására és az állatkert munkatársai a régió iskoláival együttműködve igyekeznek felhívni a társadalom figyelmét az illegális madárkereskedelem problémájára.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eddig ismeretlen majomfaj maradványaira bukkantak egy ősi kínai sírban

Eddig ismeretlen majomfaj maradványaira bukkantak egy ősi kínai sírban
Valószínűsítik, hogy azért nem ismerjük, mert az emberek kiirtották pár száz éve. Tovább olvasom