Kisalföld logö

2016. 12. 08. csütörtök - Mária -3°C | 3°C

Meddig képes a Föld fenntartani az emberi létet?

A Földön körülbelül még 1,75 milliárd évig lesznek meg az emberi élethez szükséges feltételek. Kivéve ha egy kóbor aszteroida, vagy hatalmas természeti katasztrófa szét nem zúz mindent - legalábbis a legújabb tanulmányok ezt állítják.
Azért még ne írjunk a világvégéről forgatókönyveket. A kutatók szerint 1,75 milliárd éven belül a Föld annyira kisodródik a Naprendszerből, hogy eléri a forró-zónát, és a bolygó lakhatatlanná válik.

Ezek a bizonyos zónák határozzák meg a természeti feltételeket. Ha megfelelő távolságban vagyunk a Naptól, akkor például az óceánjaink épségben maradnak. Ha bekerülünk a forró-zónába, akkor a vizeink elpárolognának.

A víz pedig a komplex emberi lét egyik alapköve. Mint tudjuk, a tudósok már más bolygókat is vizsgálnak, de hosszú folyamat, amíg megtalálják a tökéletes helyet, ha a Föld elpusztulna.

" A legegyszerűbb sejtek a Földön 4 milliárd évvel ezelőtt jelentek meg. A rovarok 400 millió évvel, a dinoszauruszok pedig 300 millió évvel ezelőtt bukkantak fel. Anatómiailag az ember csak 200,000 éve van jelen, és látják, hogy mennyi időbe telt, amíg egy komplett, kulturált, modern civilizáció kialakult?" - magyarázza Andrew Ruhby, angol kutató.

Ha valaha is el kellene innen mennünk, akkor talán a Mars lenne a legjobb megoldás. Közel van, és még minimum 6 milliárd évig a lakható zónában maradna" - tette hozzá Andrew.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vizet talált a Mars talajában a Curiosity

Jelentősnek mondható mennyiségben tartalmaz vizet a Mars talaja a Curiosity által vett minták… Tovább olvasom