Kisalföld logö

2017. 04. 24. hétfő - György 3°C | 14°C Még több cikk.

Magyar feltalálók és tudósok a Magyar példaképtár második kötetében

Magyar feltalálók és tudósok címmel jelent meg a Magyar példaképtár-sorozat második darabja, Nyerges Magdolna legújabb kötete, amelyben a szerző tizenöt tudós életpályájával kívánja felkelteni a fiatalok érdeklődését a tudomány iránt.
Az Írók Alapítványa Széphalom Könyvműhely gondozásában megjelent kötet keddi bemutatóján elhangzott, hogy bár a sorozat elsősorban a felső tagozatos és középiskolás korosztálynak szól, de jó szívvel ajánlható mindazoknak, akik érdeklődnek a magyar tudósok iránt.

Az új kötetben a csillagász Hell Miksától kezdve az atomtudós Teller Edéig időrendben találhatók azok a nagy gondolkodók, akik valamilyen jelentős újítással járultak hozzá a civilizáció fejlődéséhez. Köztük van például Eötvös Loránd, az első magyar kultuszminiszter, Kandó Kálmán, a vasút-villamosítás úttörője, illetve Bíró László, aki a golyóstollat adta a világnak.

"A gazdagon illusztrált életrajzokban a feltalálók életének különleges pillanatai és azok az érdekességek kaptak hangsúlyt, amelyek a világra nyitott fiatalokat is legjobban érdekelhetik" - magyarázta az MTI-nek Nyerges Magdolna, hozzátéve, hogy a sorozat megírását is azért kezdte el, mert amikor a lányának könyvet keresett, nem talált olyat, amely valamilyen tematika szerint mutatná be a magyar példaképeket.

Ebből az ötletből született meg a Magyar példaképtár-sorozat, amelynek első darabja Magyar felfedezők és világjárók címmel 2008-ban jelent meg. Az újabb könyv után a kiadó tervezi a sorozat folytatását is. "A következő kötetben a magyar zeneszerzőkről és muzsikusokról írnék" - mondta Nyerges Magdolna.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tovább olvasom