Kisalföld logö

2016. 12. 08. csütörtök - Mária -3°C | 3°C

Levágták az agresszív náci szupermarhákat

A brit gazda hét évvel ezelőtt kezdte tenyészteni a különleges szarvasmarhát, amit a nácik tenyésztettek ki, és az árják szimbólumává vált. Az állatok azonban az emberre is rátámadtak.
Derek Gow 2009-ben vásárolt 13-at a különleges szarvasmarhából, amit tenyészteni kezdett. A tenyésztés során az állatok rendkívül agresszívakká váltak, és már a farmon dolgozók életét is veszélyeztették. A nyájból végül hat szarvasmarhát tartott meg - írja a Daily Mail.

"Azok, amiktől meg kellett szabadulnom, minden adódó pillanatban emberre támadtak. Bárkit megöltek volna. Ezek a legagresszívebb állatok, amikkel valaha dolgoztam. Mindenféle állattal volt már dolgom az őztől a bölényig, de ilyen agresszivitást még nem tapasztaltam. Néhány közülük csendes és nyugodt volt, ezeket megtartottuk, de a többinek a közelébe se lehetett menni" - mesélte a gazda.


Az állatokat a német testvérpár, Heinz és Lutz Heck tenyésztette ki azzal a szándékkal, hogy egy kihalt fajt hoznak majd vissza az életbe. Ezek az tenyésztőikről elnevezett Heck szarvasmarhák spanyol harci bikák, frízek és simmentaliak leszármazottai. Ezek az tenyésztőikről elnevezett Heck szarvasmarhák spanyol harci bikák, frízek és simmentaliak leszármazottai.

Később a jószágok az árják szimbólumává váltak, és nagy valószínűséggel a náci propagandában is jelentős szerepük volt a Második világháború során. A fajta a háború után majdnem kihalt, ám néhány csorda mégis megmaradt, európai állatkertek és parkok lakóiként.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Földhöz erősen hasonlító exobolygókat fedeztek fel

A szakértők egyelőre nem tudják, lakható-e valamelyik égitest. Tovább olvasom