Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 12°C Még több cikk.

Kilencéves lett az iWiW

Az iWiW 2002. április 14-én kezdte meg működését, 2002 és 2006 között a leglátogatottabb magyar weboldal volt.

A közösségi site ma közel 4 millió regisztrált felhasználóval rendelkezik, naponta átlagosan 1,2 millióan látogatják.

A programot Várady Zsolt indította el 2002-ben, amely akkoriban WiW néven működött. A weblap mindössze arra adott lehetőséget, hogy a fejlesztő ismerősi körében lévők regisztrálhatták magukat, majd a többi, később kapcsolódó felhasználó adatai között keresgélhettek. Az ismerősök bejelölhették egymást, a rendszer pedig képes volt a kapcsolatok hálózatát egy háromdimenziós térképen megjeleníteni. Néhány hét elteltével már több mint ötszáz regisztrált felhasználója volt az ismerőskereső portálnak.

A látogatók száma szépen gyarapodott, a honlap 2005 októberében, Szabó Márton vezérigazgató irányítása alatt megújult és „felvette" az iWiW nevet. Bár a programban történő regisztráció feltétele egy másik felhasználó által küldött meghívó volt, a jelentős fejlesztéseknek köszönhetően a profilok száma ugrásszerűen megnőtt.

Elemzők 2006-ban az iWiW piaci értékét már közel egy milliárd forintra becsülték. A sikereknek köszönhetően 2006 májusában a T-Online szakmai befektetőként megvásárolta a közösségi site-ot, és a T-mobile részeként további fejlesztéseket végeztek a szolgáltatáson.A tömeges regisztrálást követően az iWiWet sem kerülhették el a képtelenebbnél képtelenebb ötletekkel előálló felhasználók. Több honlap, köztük a Subba internetes blog rendszeres rovatot indított, ahol a vicces vagy kellemetlen iWiW profilokat mutatták be.

A 2006-os év sikereit követően, részben a Facebook és Twitter hazai előretörése miatt, az elmúlt években komoly veszteségek érték a portált. Bár a fejlesztők 2010 decemberében jelentős újításokat végeztek az oldalon, ma már alig hallani róla, a hírekben sehol sincs. Ezzel szemben a Facebook-ra regisztrálók száma rohamosan nő. Az oldal olyan szolgáltatásokkal tarol, amik az iWiW-ben vagy pénzbe kerültek vagy direkt tiltottak.

Sokan már évek óta az iWiW összeomlását jósolják, egyes szakértők szerint azonban komoly, innovatív fejlesztésekkel a portál még visszanyerheti hirdetőit és felhasználóit.

Olvasóink írták

  • 1. stewe7109 2011. április 14. 13:11
    „A tavaly év végi "fejlesztéseknek" köszönheti a lap a tömeges átpártolást a facebook-ra. Senkinek nem volt igénye egy a facebook-ra hajazó küllemre és nem is tudok róla, hogy előzetesen felmérték-e a felmerült igényeket.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Online Jordánia régészeti kincsei

Online adatbázisba kerültek Jordánia régészeti kincsei, amelyek egy a világon egyedülálló országos… Tovább olvasom