Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Kiállították II. János Pál vérrel áztatott reverendáját

A török terrorista, Ali Agca 34 éve az általános audiencia alatt lőtt rá a pápára, súlyosan megsebesítve őt.
A krakkói Isteni Irgalmasság-székesegyházban szerdától egy vitrinben kiállítva tekinthetik meg a látogatók a szentté avatott néhai II. János Pál pápa vérrel áztatott fehér reverendáját, amelyet a római Szt. Péter téren viselt 1981. május 13-án, az ellene elkövetett merénylet idején.

A török terrorista, Ali Agca 34 éve az általános audiencia alatt lőtt rá a pápára, súlyosan megsebesítve őt. A merénylet indokát és a megbízók kilétét azóta sem sikerült kideríteni.

Stanislaw Dziwisz krakkói bíboros érsek, II. János Pál egykori személyi titkára, aki az egyházfő mellett ült a pápamobilban a merénylet pillanatában, a lengyel sajtónak nyilatkozva elmondta, hogy ebben a véres és golyónyomokat őrző öltözetben vitték az életveszélyesen megsebesített pápát kórházba.

A merénylet
A merénylet

A reverendát a 2005-ben elhunyt pápa körül szolgálatot teljesítő nővérek hozták el a kórházból és őrizték. A merénylet óta soha nem mosták ki, és nem mutatták meg senkinek - mondta a bíboros.

A lenyűgöző méretű Isteni Irgalmasság-székesegyházat II. János Pál pápa - az egykori krakkói bíboros érsek, Karol Wojtyla - szentelte fel 2002. augusztus 17-én Krakkó Lagiewniki városrészében, azon a helyen, ahol a második világháború kitörése előtt nem sokkal fiatalon elhunyt, II. János Pál által szentté avatott Faustyna Maria Kowalska nővér élt, és ahol az általa a világ felé közvetített irgalmasság üzenete elhangzott. A közelében volt az a Solway gyárépület, ahol a német megszállás idején Karol Wojtyla kétkezi munkásként dolgozott.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Félelmetes ragadozó dinoszauruszfajt fedeztek fel

Az új faj közeli rokona volt a Jurassic Park című filmből megismert velociraptornak. Tovább olvasom