Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Hátborzongató: elhagyatott gyermeküdülő az erdő mélyén - videó

A magyar gyermektábor már a két világháború között is létezett. A gyermekzsivajtól hangos üdülő a rendszerváltás után szépen lassan elcsendesedett, mára hátborzongató hellyé vált.
A gyermektábor már a két világháború között is létezett. A '30-as években a postai dolgozók gyermekei számára épült erdei ház rengeteg gyermek kikapcsolódását biztosította évtizedeken keresztül.

A világháború után is ugyanazt a funkciót töltötte be, később pedig már SZOT postásüdülő néven üzemelt.A következő évtizedekben jelentősen megnőtt a tábor forgalma, ezért további fejlesztésre szorult. A '70-es -'80-as évek környékén 12 darab faházzal bővítették, háromszorosára növelve a tábor befogadóképességét.

A gyermeküdülő feltehetőleg a kétezres évek elején zárt be. A gyermekzsivajtól hangos üdülő a rendszerváltás után szépen lassan elcsendesedett. A közelben lakók már nem is emlékeztek, hogy mikor hallottak utoljára gyermekzsivajt, de akadt köztük olyan, aki nem is tudott a mára már hátborzongatóvá vált helyről.Pár éve egy hollywoodi produkciónak adott helyet az elhagyatott erdei üdülő, a vasrácsokkal lezárt faház falát pedig egy zombi agyveleje terítette be. A tizenkét faház elég rossz állapotban van. Amit nem a filmesek tettek tönkre, azt a vandálok vagy a természet intézte el.

További videókat, fotókat, érdekességeket a Szellemvárosok oldalán talál >>

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiderítették a világ legmagasabban vándorló madarának titkát

Kiderítették a világ legmagasabban, a Himalája fölött vándorló madara, az indiai lúd repülésének… Tovább olvasom