Kisalföld logö

2017. 11. 22. szerda - Cecília 4°C | 11°C Még több cikk.

Hatalmas meteorhullás lehet május 24-én

Vannak olyan előrejelzések, hogy óránként több mint 200, vagy akár 1000 meteor hullik majd, mások szerint nem látunk szinte semmit.
A Föld rövidesen keresztülmegy egy olyan törmelékfelhőn, amelynek anyaga a 209P/LINEAR nevű üstökösből hullott ki, valamikor az 1800-as években. Mivel ezt a periodikus, ötévente földközelbe kerülő üstököst csak 2004-ben fedezték fel, senki nem tudja, mennyire volt aktív több mint száz éve. Ha sok anyag hullott ki belőle, számos kisebb-nagyobb kőzetszemcse fog elégni a Föld légkörében, és ezzel egy új meteorrajt köszönthetünk – írja az Origo.

A jelenlegi becslések szerint a legjobb észlelési időszak május 24-e (szombat) reggel, magyar idő szerint 7 és 9 óra között lesz. A Naptól ekkor már nem látunk semmit, ezért érdemes 23-án este-éjjel, de főleg 24-én hajnalban, illetve 24-én este-éjjel próbálkozni. Észak felé, a Sarkcsillag irányába kell nézni, a várakozások szerint ott lesz az a pont, ahonnan a meteorok látszólag érkeznek.

Senki nem tudja, mennyi meteort láthatunk majd. Vannak olyan előrejelzések, hogy óránként több mint 200, vagy akár 1000 meteor hullik majd. Mások szerint a másik véglet valószínű, és nem látunk szinte semmit.

A NASA rövid beharangozója:hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A pedofil férfiak agya másképp reagál a gyermekarcra

A pedofil férfiak arcvonásokat feldolgozó agyterülete erősebb aktivitást mutatott, amikor… Tovább olvasom