Kisalföld logö

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 25°C Még több cikk.

Dínót klónoztak a brit tudósok?

Az inkubátorban fekvő dínóbébi neve állítólag Spot, akinek a DNS-ét egy fosszíliából nyerték ki, majd megtermékenyítették vele egy strucc méhét.
A rendkívüli történet a világ első klónozott dinoszaoruszáról borzasztóan felkapott sztori Nagy-Britanniában.

A népszerű írás azt állítja, hogy a tudósok jelenleg a liverpool-i John Moores egyetem inkubátorában tarják a bébi apotosaurust, amit Spotnak neveztek el. A dínó egyébéként állítólag úgy fogant, hogy a fosszíliából kinyert DNS-t egy strucc méhébe fecskendezték.

Az aggodalom felesleges, a hír csupán átverés.

A news-hound.org weboldalon szenzációs lépésként tüntetik fel a fogantatást és a születést, kész tényként közölve. Az oldal egyébként korábban már próbálta becsapni az olvasókat, amikor arról kreáltak hírt, hogy egy eltűnt hajótörött nőt a Google Earth segítségével találtak meg.

Sport nem az, akinek hitték. Forrás: independent.co.uk
Sport nem az, akinek hitték. Forrás: independent.co.uk

Az álhír mellé fotót is csatoltak, azon egyébként egy bébi kenguru látható. A cikkhez szintén hamis tudományos alátámasztásokat idéznek egy nemlétező egyetemi professzortól, akinek ráadásul ugyanazt a nevet adták, mint a hajótörött-sztoriban megtalált ádozaténak.

A cikk nagy feltűnést keltett a közösségi oldalakon, rengetegen osztották meg és kommentálták. Egyesek Jurassic Park-szerű jövőt jósolnak az emberiségnek a klónozások, és a kutatások miatt.

A filmben a tudósok úgy keltik életre az ősi szörnyeket, hogy a dínók vérét, ezzel együtt a DNS-üket bosotyánkőből nyerik ki. A Manchester egyetem kutatói korábban már megpróbálkoztak az ötlet megvalósításával, de abszolút képtelenek voltak visszakövetni, pláne visszanyerni bármiféle DNS-t is, ami ennyire régi lenne.

A DNS sem "áll el" ilyen sokáig. Ugyan a legrégebbi hiteles DNS körülbelül fél millió éves, ez még mindig 65 millió évvel fiatalabb annál, minthogy hogy bármi köze lehetne a dinoszauruszokhoz.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megvan a Szent Grál?

Két tudós azt állítja, hogy egy Spanyolországban évek óta látható kehely az, amelyből a legendák… Tovább olvasom