Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Alkoholista szülővel él együtt minden tizedik amerikai gyerek

A szakemberek szerint az alkoholista szülővel együtt élő gyerekek körében nagyobb kockázattal jelentek meg különböző mentális zavarok.
Minden tizedik amerikai gyereknek legalább az egyik szülője alkoholista, ami növeli saját életvezetési és egészségügyi kockázatukat is - állapították meg amerikai kormányzati kutatók.

A kábítószerekkel való visszaélésekkel és mentális egészségügyi ellátással foglalkozó amerikai szervezet, a SAMHSA (Substance Abuse and Mental Health Services Administration) országos felmérésének eredménye szerint a 18 év alatti amerikai lakosság 10,5 százaléka élt együtt alkoholista szülővel. Az elemzett adatok a 2005-től 2010-ig tartó időszakra vonatkoztak és minden egyes évre érvényesek voltak.

A 7,5 millió érintett gyerek többsége - évente átlagosan 6,1 millió - kétszülős háztartásban élt, amelyben az egyik vagy mindkét szülőnek alkoholproblémája volt. Az 1,4 millió gyerek közül, akik egyszülős háztartásban éltek és gondviselőjük alkoholproblémákkal küszködött, a többség, 1,1 millió gyerek anyjával élt - állapította meg a SAMHSA kutatása.

A szakemberek szerint az alkoholista szülővel együtt élő gyerekek körében nagyobb kockázattal jelentek meg különböző mentális zavarok, például depresszió és szorongás. Ezeket a gyerekeket nagyobb valószínűséggel bántalmazták vagy hanyagolták el szüleik, nagyobb eséllyel jelentkeztek náluk tanulási és nyelvi hiányosságok és négyszer gyakrabban fejlődött ki a későbbiekben náluk is alkoholprobléma, mint szerencsésebb sorsú kortársaiknál.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A háziállat segít, hogy jobb maradjon a szívünk

A krónikus betegséggel küzdő időskorú állattartók szíve jobban alkalmazkodik a szervezet változásaihoz - derült ki egy japán tanulmányból. Tovább olvasom