Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

Alakalku: életüket adnák ideális testsúlyért

A brit nők 30 százaléka egy teljes évet adna az életéből ideális testsúlyért cserében - derítette ki egy tanulmány 20 egyetem hallgatóinak és dolgozóinak megkérdezésével.

A válaszadók 10 százalékának megérne 2-5 évvel rövidebb életet is a jó alak, 3 százalék pedig hajlandó lenne akár tíz évvel, vagy még többel is kevesebbet élni cserében. A megkérdezett 320 nő átlagéletkora 25 év, a mezőny legifjabbjai 18, legidősebbjei 62 esztendősek. Négyötödük szeretne fogyni, pedig 78 százalékuk testsúlya az egészséges határokon belül van, vagy az alatt. 90 százalékuknak voltak "negatív gondolatai" külcsínükről a kérdezést megelőző héten, egyharmaduk pedig naponta többször is elégedetlenkedik megjelenésével.

A mezőny 5 százaléka hajtatott magán végre plasztikai műtétet, 39 százalék pedig hajlandó lenne szépészeti operációra, ha az nem lenne nagyon drága. A felmérést Philippa Diedrichs, a West of England Egyetem vezetésével végezték. A kisebb testsúlyért a megkérdezettek negyede áldozna évente 5 ezer fontot - másfél millió forintot - jövedelméből, vagy mondana le munkahelyi előléptetésről. A véleménykutatást a Succeed Foundation, egy olyan alapítvány végezte, amely étkezési rendellenességgel bajlódókon akar segíteni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Összesett a pályán és meghalt! Miért?

A váratlan, hirtelen szívhalál a gondosan vizsgált, világhírű sportolók esetében mindig… Tovább olvasom