Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

A tiltott csernobili zónából videóblogol egy kutatónő - fotók, videó

A Bionerd álnevet viselő vlogger Csernobil legveszélyesebb helyeire merészkedik be. Szerinte több sugárzás érné egy kórházban, ahol a röntgen és CT-gépek egyszerre működnek.
A Bionerd néven vlogoló kutatónő hetek óta a világ egyik legveszélyesebbnek kikiáltott zónájában végez kutatásokat. Csernobilt és a tiltott zónát is bejárta, mindezekről pedig számos felvételt készített.

Képein és videóin a felrobbant atomreaktor közvetlen közelében mászkál. Április 26-án, a baleset évfordulóján bemerészkedett az egyik reaktor vezérlőtermébe is.Bionerd már hetek óta a veszélyzónában tartózkodik. Úgy véli a terület nem olyan veszélyes, mint ahogyan gondolják. Szerinte nagyobb lenne a rák kockázata ha naptej nélkül úszna a tengerben, és nagyobb sugárzást kapna egy kórházban, ahol a röntgen és CT-gépek egyszerre működnek.

Ha azonban mégis veszélyesnek ítéli a sugárzást, védőkesztyűt és maszkot visel. Az öreg épületekben azonban nagyon óvatos, nem szeretné, ha egy leomló fal lapítaná agyon.

További fotókért kattintson a képre!
További fotókért kattintson a képre!

Bionerd különösen tart a veszett állatoktól is, az egyik csernobili rókával való találkozását videóra is vette. Számos felvétele közül ez az egyetlen, amelyen félelem hallatszik a nő hangján.

Előző látogatása során már evett a robbanás helyén növő almafák gyümölcséből, azonban azok eddig semmilyen panaszt nem okoztak a merész kutatónál.1986. április 26-án következett be az ukrajnai Csernobilban a világ egyik legsúlyosabb atomerőmű-szerencsétlensége. Hajnali 1 óra 23 perckor a négyes blokk reaktorát két robbanás vetette szét, felszakítva az épület tetejét és falait. A reaktorban tíz napig égett a tűz, és több százszor annyi radioaktív szennyeződés jutott a levegőbe, mint a második világháborúban Hirosimára és Nagaszakira ledobott atombombák felrobbanása után. A vizsgálat kiderítette, hogy a katasztrófát a reaktor tervezési hibája és egy felelőtlen, nem engedélyezett kísérlet okozta.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ezt nasizzák az asztronauták az űrállomáson - videó

A Nemzetközi Űrállomás lakói is vágynak néha a nassolásra. A videón egy olasz asztronauta mutatja… Tovább olvasom