Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 8°C Még több cikk.

47 év után kerültek elő a meggyilkolt Che Guevaráról készült fotók

A kultikus ikonná váló gerillavezérrel a bolíviai hadsereg végzett 1967-ben. Most eddig ismeretlen fényképek kerültek elő a kivégzési utáni időszakról.

A képekkel előálló Imanol Arteaga elmondta, hogy a képeket nagybátyja hozta magával egy esküvőre Spanyolországba, még 1967 novemberében, egy hónappal Che meggyilkolása után - idézi a Daily Mailt a 444.hu.

Nagybátyja, Luis Cartero egy misszión vett részt Bolíviában, és ott állítólag a képeket egy francia újságírótól kapta. Nagybátyja nem rég halt meg, utána ugrottak be a férfinak a képek, amikre már régen nem gondolt.

A család utánanézett, és rá is akadtak ezekre egy borítékban.

Azóta kiderült, hogy a képeket az AFP újságírója, Marc Hutten készítette, aki 1967-ben Bolíviában dolgozott. A francia hírügynökségnél úgy sejtik, Hutten azért küldte el a képeket, mert félt hogy nehézségekbe fog ütközni Bolíviában.

Hutten nem az összes fotót adta le, voltak, amiket eljuttatott az AFP-nek, egész pontosan négy vagy öt tekerccsel. De amikor később ő maga is Párizsba ért, kiderült, hogy összesen pár fénykép állt rendelkezésre a sztorihoz. Hogy a többi hova tűnt, az azóta is rejtély.

 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Még ilyet: a kolomp megsüketíti a teheneket

Emellett zavarja a táplálkozásukat - derítették ki svájci kutatók. Tovább olvasom