Kisalföld logö

2017. 02. 25. szombat - Géza -1°C | 7°C Még több cikk.

A füst büdös lesz az olcsó tűzifától

Házi Árpád olvasónk a vegyes kazánokban használt tűzifával kapcsolatban írt:

- Sajnos egy rossz tapasztalatot kell megírnom, amit a cikk is említett. Magyar társadalmi szokás, a gáz helyett az olcsóbb fát használják tüzelőnek a vegyes tüzelésű kazánokban is. Hideg téli esténként (szerencsére az utóbbi hónap során ez nem volt jellemző, de előtte igen, és lesz is még) erősen szennyezett a légkör a tökéletlen égésű emisszió miatt. Magyarul büdös füst szag van a környéken.

Ezen biztos nehéz lenne változtatni, de jó lenne valamit kitalálni rá (tudom a leleményes spóroló néplélek nehezen változtatható). Sok alternatív megoldást lehetne ajánlani a különböző biomasszák és szerves hulladékok elégetésétől kezdve, a szigetelési rendszereken át, a passzív házakig.

Sajnos a társadalom (szociálpszichológiai) és a gazdaság állapota nem kedvez ezeknek, a politikáról nem is beszélve. A környezetvédelem nagyon rossz helyzetben van. - írja olvasónk.

Látogatónk cikkünk egy szarvashibájára is rávilágított: természetesen a gázkonvektor nem a szoba levegőjét használja, hiszen zárt égésterű. Javítottuk, elnézést. Látogatónk úgy véli, ezt a fűtést komplett központi fűtésre cserélni komoly összeg, és az engedélyeztetése is problémás lehet (kb. 800.000 forint egy 50 négyzetméternyi lakás esetében - a szerk).
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyílászárókra, napelemekre legyen állami támogatás

Tovább olvasom