Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Két kiscsapat slágermeccse

A Kisalföld, a Rába Quelle és a Győri ETO FC közös játéka, a Tippmester első szelvényén a Rábapordány–Szárföld mérkőzés is szerepel.

Elkezdődött a Kisalföld, a Rába Quelle és a Győri ETO FC közös játéka, a Tippmester, holnapig kell beérkezniük az első heti kitöltött szelvényeknek.

A legnagyobb várakozás minden bizonnyal Rábapordányban és Szárföldön előzi meg a játék első körét, hiszen a két falu csapata a megyei harmadosztály Csornai csoportjában egymással csap össze a hétvégén. Két forduló után százszázalékos teljesítménnyel a pordányiak vezetik a tabellát, hét gólt rúgtak és csak egyet kaptak.

A vendégeknek kevésbé sikerült a rajt: egy döntetlen mellett egy vereség a mérlegük. Mindezek alapján a rábapordányiak a mérkőzés esélyesei. Különösen annak tudatában, hogy hazai pályán fogadják az ellenfelüket.

Egy éve felújított, kiváló állapotú öltöző és gyönyörű természeti környezetben fekvő, remek talajú futballpálya várja a játékosokat és a szurkolókat Rábapordányban.

Mészáros Sándor szakosztályvezető elmondta: a nyári átigazolási szezonban több helyi kötődésű, korábban magasabb osztályokban is szerepelt futballista tért vissza hozzájuk. Így egyértelműen a bajnoki cím megszerzése és a feljutás a céljuk. A vasárnapi mérkőzésen is győzelmet vár a csapattól.

Akárcsak az együttes törzsszurkolója, Potyondi Ferenc, a játékosok körében is nagyon népszerű „Pepe bácsi", aki hetvenéves kora ellenére a csapat összes hazai, valamint idegenbeli bajnoki és edzőmérkőzésén a pálya széléről buzdítja a kedvenceit. Elmondta: annak idején tizenöt évet futballozott az együttesben, vezetőségi tag is volt, húsz esztendőn keresztül pedig jegyszedőként szolgálta a klubot.

„ Higgye el, uram, a mostani játékoskeret tagjai magasan megütik a megyei harmadosztály szintjét. Még azok is, akik a kispadon ülnek. Ez jó dolog, bár egyszerre csak tizenegy játékos lehet a pályán. Láttam én már több élvonalbeli mérkőzést is, de még azok sem játszanak olyan szépen, mint ahogyan a mi csapatunk futballozott a nyári felkészülési meccseken. Jó a közönségünk, a sikeres szerepléshez ez is elengedhetetlen. Győzünk vasárnap!"

Németh Ernő, a szárföldi sportegyesület elnöke szerint ha a szívére hallgatna, akkor vendégsikert tippelne.
„ Ismerem azonban az erőviszonyokat, így a tisztes helytállással is elégedett lennék. A döntetlen már jó eredménynek számítana az esélyesebb Rábapordány otthonában."

A sportvezető a tippjátékkal kapcsolatban is elmondta a véleményét:
„ Olvastam róla az újságban és nagyon jó dolognak, remek kezdeményezésnek tartom. A Kisalföldben már hétfőn benne vannak a legalacsonyabb osztályú mérkőzések eredményei is, így a tippelők szélesebb körből tájékozódhatnak. A kiscsapatok is nagyobb nyilvánosságot kapnak ezáltal."

A főút melletti szárföldi falatozóban találkoztunk Tar Bélával, aki – mint később kiderült – a helyi futballcsapat kapusának az édesapja.
„ Ha ráérek, akkor természetesen minden mérkőzésen ott vagyok, még idegenbe is elkísérem az együttest. A televízióban nem szeretek meccset nézni, a helyszínen még egy megyei harmadosztályú találkozónak is jobb hangulata van. Többször előfordult már, hogy a mellettem állók közül valaki szidta a fiamat, de ezek nem zavarnak különösebben. Úgy vagyok vele, hogy a drukkereknek joguk van kiabálni. Én inkább becsülöm a játékosokat, hiszen mindenki munka után futballozik."
Hogy kinek lesz igaza? Majd vasárnap délután kiderül.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tippmester: győri hölgy vezet

A Kisalföld, a győri Rába Quelle fürdő és az ETO FC közös játékának második fordulójában is több mint ezren küldték be tippjeiket szerkesztőségünkbe, ám ezúttal sem akadtunk telitalálatos szelvényre. A legjobb eredményt – tizenkét találattal – Horváth Csaba győri olvasónk érte el. Két forduló után az összesített lista elején viszont egy hölgy, Lájer Ildikó áll, aki családjával nemrég költözött a megyeszékhelyre. Tovább olvasom