Kisalföld logö

2017. 05. 28. vasárnap - Emil, Csanád 12°C | 24°C Még több cikk.

Kik kapják a TAPS-díjakat?

A vasárnapi szavazás lendületében ismét arra kérjük olvasóinkat, hogy szavazzanak. A lassan véget érő művészeti évad legjobbjait szeretnénk megtalálni, ehhez várjuk voksaikat.Győr négy nagy kulturális intézményét állítjuk porondra – Győri Nemzeti Színház, Győri Balett, Győri Filharmonikus Zenekar, Vaskakas Bábszínház –, hogy művészeik és előadásaik közül díjazzuk azokat, akiket a Kisalföld-olvasók a legjobbnak ítélnek.

21 művész, 18 produkció került fel a listára, a jelöléseket az intézményvezetők tették meg. Önök május 7-ig dönthetnek arról, hogy kedvenceik közül ki vehesse át a május 17-i gálán a tökéletesség gömbjeit.

Szavazni az újságban található szavazólap beküldésével lehet vagy itt >>.


TAPS harmadszor.  A Kisalföld TAPS-díjat (Tehetséges Alkotók Publikum Sikere) két évvel ezelőtt adtuk át először győri művészeknek, s mostanra beivódott a köztudatba az elismerés. A művészek és a közönség egyaránt várja a jelöltek, s természetesen a díjazottak névsorát. A művészek számára az adja a TAPS rangját, hogy a közönségtől kapják – szavazataikkal önök dönthetik el, hogy a jelöltek közül ki viheti haza a díjat, a tökéletesség gömbjeit, amik a Borsodi Műhelyben készülnek az idén is.

Horváthné Borsodi Mónika ügyvezető számára nem volt kérdéses, hogy munkájukkal támogatják a harmadik díjátadót is: – Édesapámtól, Borsodi Lászlótól származik az ötlet, hogy egy gömböt formázzon a díj. Ő azért csatlakozott  a kezdeményezéshez, mert számára ez a forma azt szimbolizálja, hogy túllépve a szakmai feladatokon – ami az esetünkben alkatrészgyártást jelent – létezik egy munkán túli világ is, mint például a kulturált szórakozás. Szerencsére aktív művészeti élet van a városban, mi magunk is élvezői vagyunk. Nagyon szeretünk színházba járni, dolgozóinknak is tartunk bérleteket és rendszeresen járunk a filharmónia koncertjeire. Büszkék vagyunk arra, hogy ennek a díjnak mi magunk is részesei lehetünk.

Gála, díjak, filmslágerek.   Az idei díjátadó gála házigazdája a Győri Filharmonikus Zenekar lesz, amely május 17-én nemcsak vendégül látja a társintézmények művészeit a Richter Teremben, de pazar gálaműsorral is készül a közönségnek.

Fűke Géza igazgató annyit elárult, hogy Hollerung Gábor dirigálja az együttest, ő állítja össze a repertoárt, ami népszerű filmslágereket szólaltat meg.

A díjak átadására ismét egy országosan ismert művészt hívtunk el, akinek személye legyen meglepetés. Nem áruljuk el azt sem, hogy ki kapja a Kisalföld Életműdíját, amivel azt a művészt szeretnénk elismerni, aki tehetségével  a győri kulturális élet krónikájába írta be örökre a nevét.

A meglepetések délutánjára jövő  hétfőtől vásárolhatók jegyek a Richter Terem jegypénztárában és a Kisalföld-pavilonban.

„A gépiparban nem szokványos forma a gömb, így számunkra is kihívás, hogy tökéletes legyen. Az egyik legmagasabb technológiát képviselő gépünkön készítjük. A kollégák minden évben izgulnak, hogy rendben legyen a gyártás" – mondta el Horváthné Borsodi Mónika.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Taps Díj 2014 - Keressük az idei évad legjobbjait! - Szavazzon!

Döntse el Ön, hogy kik kapják 2014-ben a Kisalföld Taps Díjat! Tovább olvasom