Győr-Moson-Sopron - kisalfold.hu

2018. 06. 22. péntek - Paulina
Itt vagyok: Nyitólap > Tanácsok - hétköznapi praktikák, hétköznapi gazdaság > Hétköznapi praktika - Hol rendezhetjük az útdíjfizetést?

Hétköznapi praktika - Hol rendezhetjük az útdíjfizetést?

A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ) országszerte 17 helyen megtalálható ügyfélszolgálati irodáiban minden útdíjfizetési szolgáltatás elérhető.
Ezeken a helyeken a magyar autópálya-matrica mellett szlovák, szlovén, cseh és osztrák úthasználat is váltható.

A jogszabály értelmében ha egy autós eltéveszti a rendszámot, utólag korrigálhatja legfeljebb 3 karakterig. Ehhez a NÚSZ ügyfélszolgálatán be kell mutatni a gépjármű forgalmi engedélyét, a jogosultság megvásárlását igazoló ellenőrző szelvényt vagy a nyugtázó értesítést, és karakterenként fizetni 1470 forint átírási költséget. Így a jogosultság a módosított rendszámra érvényes a teljes érvényességi időn belül, vagyis a korábban kiszabott pótdíjat nem kell megfizetni.

Ha valaki érvényes e-matricával rendelkezik, de a járművet közben eladja, vagy a jármű balesetet szenved, az úthasználati jogosultság átörökíthető.

További részletes információ a Nemzeti Útdíjfizetési Zrt. éjjel-nappal helyi tarifával hívható +36-36/587-500-as számán, interneten a nemzetiutdij.hu-n és a facebook.com/nemzetiutdij oldalon.

Kérdéseiket várja:
D. Pusztai Andrea
hetkoznapi@kisalfold.hu

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

hirdetés

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...