Győr-Moson-Sopron - kisalfold.hu

2017. 01. 21. szombat - Ágnes
Itt vagyok: Nyitólap > Tanácsok - hétköznapi praktikák, hétköznapi gazdaság > Hétköznapi gazdaság - Otthon melegéből mosógép lehet

Hétköznapi gazdaság - Otthon melegéből mosógép lehet

Anyagi támogatás kérhető júliustól energiatakarékos mosógép megvásárlásához a folytatódó Otthon melege program keretében.
A szaktárca szerint erre bruttó 500 millió forintos keretösszeg áll rendelkezésre. A háztartások olyan mosógép megvásárlásához kaphatnak támogatást, amelyek víz- és áramfelhasználása is energiatakarékos. A kiírásra minden felnőtt, magyarországi lakhelyű és ügyfélkapus regisztrációval rendelkező állampolgár jelentkezhet, aki vállalja, hogy mosógépét energiatakarékosra cseréli. A támogatás 50 százalékos, A+ jelzésű mosógépek esetében maximum 25 ezer, A++-nál 40 ezer, A+++ esetében pedig 45 ezer forintot lehet kapni. A pályázat júliustól szeptember 30-ig tart. Minden régiónak önálló pályázati kerete van, de szükség esetén a tárca fenntartja a jogot a régiók közötti forrás átcsoportosítására. A tervek szerint az első pályázók akár már augusztusban, szeptemberben lecserélhetik régi mosógépüket. Kritérium még, hogy a készülékcserével minimum 10 százalékos energiacsökkentést vagy évi 20 kilogrammos szén-dioxid-megtakarítást szükséges elérni. A kormany.hu oldalon megtalálható, hogy milyen ütemben nyílnak meg a pályázatok.

Kérdéseiket várja: Keszei L. András
hetkoznapi@kisalfold.hu
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

hirdetés

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...