Győr-Moson-Sopron - kisalfold.hu

2017. 10. 18. szerda - Lukács
Itt vagyok: Nyitólap > Tanácsok - hétköznapi praktikák, hétköznapi gazdaság > Hétköznapi gazdaság - A bankkártyához utasbiztosítás járhat

Hétköznapi gazdaság - A bankkártyához utasbiztosítás járhat

Minden olyan plasztiklapot, ami készpénz-helyettesítő fizetési eszközként szolgál, bankkártyának nevezünk.
Azonban fontos megkülönböztetni két fő típusát. Az egyik a betéti kártya, aminek lényege, hogy arra a tulajdonos vagy más különböző összegeket tölt fel. Így aztán azzal vásárolhatunk, készpénzt vehetünk fel. A fontos eltérés a hitelkártyától az, hogy csak a rendelkezésre álló összeg erejéig költhetünk, annál többet nem.

A dombornyomott és a sima elektronikus kártyák közt a használatot tekintve már kevés a lényeges eltérés és az előbbi jellemzően drágább. A dombornyomott kártyának külföldön lehet előnye és gyakran jár hozzá nem túl jó ár-érték arányú utasbiztosítás. – De jómagam inkább kötök mindig „komolyabb" utasbiztosítást – hangsúlyozta dr. Morvai Gábor, a Pénzügyi Tanácsadó Irodahálózat koordinátora.

Hazánkban készpénzfelvételnél a napi limit általában 100–300 ezer forint, ezt magunk határozhatjuk meg. Ha többször veszünk fel egy hónapban, akkor annak díja lehet. A bank egy 50–800 forintos fix és a felvett összegtől függő díjat (0,4–1,5%) is felszámol. Ha nem a saját bankunk automatáját használjuk, az 500 forint pluszköltséget is jelenthet. S érdemes arra figyelni, hogy ha itthon vásárolunk kártyával, néha az is pluszpénzünkbe kerül.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

hirdetés

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...