Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

November 24-én ''Ne Vásárolj Semmit Nap''

A Tudatos Vásárlók Egyesülete november 24-én, pénteken, a Ne vásárolj semmit! - napon arra kéri az embereket, hogy legalább egy napig kíméljék a pénztárcájukat, és a vásárlásra szánt időt fordítsák inkább a barátaikra, szeretteikre
A Tudatos Vásárlók Egyesülete minden évben a karácsonyi nagybevásárlás előtt rendezi meg a fogyasztói böjtöt. Szerintük ugyanis számos probléma van a hazai vásárlási szokásokkal. Sokat vásárolunk, sokszor feleslegesen, például csak mélyhűtött pizzára csaknem 4 milliárd forintot költünk évente. Magyarország a világ számos országához képest gazdagnak számít. Ha a Földön mindenki annyit vásárolna és fogyasztana, mint egy átlagmagyar, hamarosan két bolygóra lenne szükség – mondta a Független Hírügynökségnek Újhelyi Kata, a Tudatos Vásárlók Egyesületének munkatársa.

A "Ne Vásárolj Semmit Nap" alkalmából az egyesület megjelenteti a "Tudatos vásárlók kampány- és bojkottszervezési kézikönyvét", hogy ezzel is hozzájáruljon a fogyasztói aktivitáshoz. A "Ne Vásárolj Semmit!"-napot a kanadai Adbusters (Reklámirtók) nevű szervezet indította útjára a kilencvenes évek elején. Céljuk, hogy a jelenlegi termelési rendszerek és fogyasztási szokások kritikáján keresztül felhívják a figyelmet természeti, szellemi és kulturális környezetünk pusztulására. A kezdeményezéshez azóta csaknem hatvan ország csatlakozott világszerte. A "Ne vásárolj semmit!"-napnak Magyarországon már hét éves hagyománya van.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sikerült az űrbeli golfütés a nemzetközi űrállomáson

A nemzetközi űrállomás (ISS) orosz asztronautája szerda éjjel hatórás űrsétán hódolt… Tovább olvasom