Kisalföld logö

2018. 03. 17. szombat - Gertrúd, Patrik -1°C | 9°C Még több cikk.

Mégsem egészségesebbek a bioélelmiszerek?

A brit környezetvédelmi miniszter szerint nincsenek bizonyítékok arról, hogy a bioélelmiszerek egészségesebbek lennének a hagyományos módszerrel előállított termékeknél. Az eladók számára előnyös a bioélelmiszerek egyre növekvő forgalma.
David Miliband kijelentette: semmi sem utal arra, hogy a jelenleg használt növényvédő szerek hatással lennének az egészségre.

Az élelmiszerek és a vidék ügyeit is felügyelő miniszter elmondta: a mezőgazdasági termelés mindössze 4 százaléka tartozik a természetes (bio) kategóriába, és egyáltalán nem gondolja, hogy a maradék 96 százalék alsóbbrendű lenne.

A tárcavezető elismerte, hogy az eladók számára előnyös a bioélelmiszerek egyre növekvő forgalma, de egyáltalán nem gondolja másodvonalbelinek a hagyományos (nagyüzemi) módszerekkel előállított termékeket.

Azt ugyanakkor David Miliband is elismerte, hogy eddig kevés figyelmet fordítottak a bioélelmiszerek vizsgálatára, hozzátéve: szerinte a különbségek feltárásához évtizedekre van szükség.

A bioélelmiszereket előállító szövetség természetesen másképp vélekedik a dologról, szerintük világos a különbség az általuk termelt és az "ipari" módszerekkel előállított termékek között. Elutasították azt is, hogy a növényvédő szereknek ne lenne káros hatásuk az emberi szervezetre.

A szövetség adatai szerint egyébként tavaly 30 százalékkal nőtt Nagy-Britanniában a bioélelmiszerek forgalma, és elérte az 1,6 milliárd fontot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megszűnik a mezőtúri Wan2 fesztivál

Másfél évtizedes sorozat után véget ér a mezőtúri Wan2 Fesztivál, 2007-ben már nem tudják megtartani… Tovább olvasom