Kisalföld logö

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 17°C | 27°C Még több cikk.

Mégsem az üvegházhatás okozza a globális felmelegedést?

Két neves amerikai klímaszakértő azt állítja új könyvében, hogy a globális felmelegedés a Föld története során ismétlődő jelenség, amelyet nem az üvegházhatást okozó gázok okoznak.
A Föld légköri hőmérsékletének emelkedése és csökkenése, a felmelegedési és lehűlési időszakok nagyjából 1500 évenként követik egymást, és a változásokat a Nap sugárzási tevékenységének módosulása okozza - állítja "Feltartóztathatatlan globális felmelegedés" című tanulmánykötetében a két kutató, Fred Singer és Dennis Avery.

A szakértők megállapítása szerint a Föld mostani felmelegedése egy olyan ciklus része, amely nem veszélyes, és amely ellen az ember nem tud, és nem is kell tennie semmit. "A Föld folyamatosan felmelegszik és lehűl. Ez a ciklus cáfolhatatlan, régi, gyakran hirtelen bekövetkező és globális jelenség. Feltartóztathatatlan" - írja Fred Singer, a Virginiai Egyetem professzora, az amerikai országos műholdas időjárás-előrejelző szolgálat egykori első igazgatója, óceán- és légkörszakértő, valamint Dennis Avery, a Hudson Intézet környezetvédelmi szakértője.

A kutatók hatalmas mennyiségű adatot feldolgozva arra a következtetésre jutottak, hogy egy utóbbi egymillió évben a Föld hol melegebbé, hol hűvösebbé vált. Ezek az 1500 éves szakaszok nem köthetők a legveszélyesebb üvegházhatást okozó gáz, a széndioxid koncentrációjának változásához.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyilvánosságra hozzák a megfagyott felfedező utolsó levelét

Teljes egészében nyilvánosságra hozzák Robert Falcon Scott kapitány utolsó levelét, amelyet az… Tovább olvasom