Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Megnyitják Franciaország titkos UFO-archívumát

A francia űrkutatási központ 70 esztendővel az első UFO-megfigyelés után online módon teszi hozzáférhetővé archívumát. A gyűjteményben több mint 3000 olyan akta található, amelyet nem azonosított égi jelenségekről nyitott a csendőrség.
Jacques Patenet, aki a francia tudományos kutatásokat összehangoló CNES-en belül az azonosítatlan repülési jelenségek felelőse, az egyik német lapnak nyilatkozva óvott az eufóriától.

A Die Welt online változata szerint a francia szakértő úgy vélte: sok rajongó illúziókat táplál az archívummal kapcsolatban. Ebben több mint 3000 olyan akta található, amelyeket a csendőrség állampolgári bejelentés alapján nyitott a nem azonosított égi jelenségekről. A neveket adatvédelmi okokból kitörölték a mintegy 100 ezer oldalnyi szövegből.

Patenet szerint nem szabad szenzációt várni, egyébként is, a legkülönlegesebb eseteket UFO-kutató egyesületek már nyilvánosságra hozták. Nagy-Britanniában a védelmi minisztérium májusban tett közzé egy éveken át titokban tartott UFO-jelentést. Ebben az állt, hogy 30 év alatt a számos UFO közül, amelyet a brit légtérben megfigyeltek egyik sem bizonyult valódi repülő csészealjnak. Igen gyakran színes fényekről és formákról volt csak szó.

Franciaországban az első megfigyelés 1937-ben volt, az ötvenes évek óta pedig jelentősen nőtt az észlelni vélt UFO-k száma. 1977 - ben a CNES létrehozott egy kutatócsoportot, amely számos bírálatot kapott, amikor vezetője, Jean-Jacques Velasco nyilvánosan elismerte, hogy hisz a földön kívüliek létezésében. A feljegyzett jelenségek 13,5 százalékára a kutatások ellenére sem sikerült magyarázatot találni, vagyis valóban "azonosítatlannak" minősülnek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kisgyerekekként kell megtanulni aludni

Aki nem tanulja meg kisgyerekként, hogyan aludjon el magától, felnőtt korában nagyobb… Tovább olvasom