Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Korai klimaxot okoz az alultápláltság

Az alultápláltság korai klimaxot okoz - derül ki egy indiai kutatásból. Az indiai nők általában 44 éves korukban érnek a "kritikus korba", a világátlag 51 év.
Indiában nők milliói - általában négy asszony közül egy - jutnak el idő előtt a változó korba, valószínűleg a krónikus hiányos táplálkozás és a szegénység miatt - derül ki egy indiai jelentésből.

Bár a kutatás nem részletezte az okokat, a rossz táplálkozás minden bizonnyal hozzájárul a korai klimaxhoz. A kutatók éppen az elmaradott területeken tapasztalták, hogy a nők rendkívül fiatalon, már harminc évesen elveszítik fogamzóképességüket.

A tanulmány szerint az indiai nők 3,1 százaléka, csaknem 17 millió asszony 30 és 34 éves kora között jutott változó korba, nyolc százalékuk 39 évesen, tizenkilenc százalékuk pedig 41 évesen klimaxolt.

A szakértők szerint az ösztrogéntermelés általában 45 és 55 kor körül marad abba, a korai, 40 éves kor előtti klimax világszerte a nők egy százalékát érinti.

A most nyilvánosságra hozott indiai tanulmány egy kilencvenezer 15 és 49 éves nő részvételével zajló kutatáson alapul, amely nem vizsgálta a korai klimax lelki okait, pedig ezek a motívumok is szerepet játszanak ennek idő előtti elérésében.

Több tudós nem ért egyet a kutatás módszereivel, de azt elismerik, hogy az eredmények figyelemreméltók, és megérnek egy újabb vizsgálatot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

50 millió év múlva csak egy kontinens lesz a Földön

A távoli jövőben ismét csak egy kontinens lesz a Földön, akárcsak egykor az ősföldrész, a Pangea… Tovább olvasom