Kisalföld logö

2017. 03. 28. kedd - Gedeon, Johanna 2°C | 18°C Még több cikk.

Fizetésképtelenné vált a Magyar Írószövetség

Fizetésképtelenné vált a Magyar Írószövetség, mert az államtól nem kapta meg az igényelt támogatást. A szervezet mind a hét dolgozójának felmondott, januártól a könyvtárukat is bezárhatják.
Kalász Márton a szövetség elnöke, és L. Simon László titkár a Független Hírügynökséget szerdai közleményükben arról tájékoztatta, hogy Írószövetség 61 éves története során először vált fizetésképtelenné. "A diktatúra bukása óta még sohasem volt példa arra, hogy a szakminisztérium a működési támogatásokat decemberig ne fizesse ki, s arról még csak szerződést se küldjön." - áll közleményben.

A szervezet az eddigi, évi 20-22 millió forintos támogatással szemben idén már csak 6 millió forintra számíthat, ám úgy tudják, hogy ezt csak jövőre kaphatják meg. A minisztériumi támogatás feltétele, hogy a szövetségnek ne legyen adó- és járuléktartozása, ennek azonban nem tudnak eleget tenni, ha nem érkezik meg időben a várt állami támogatás. A közlemény szerint az Írószövetség mind a hét dolgozójának felmondott, és az elnök - mint ahogyan már az többször is előfordult - idén sem kapja meg a tiszteletdíját, és pénzhiány miatt januártól a több mint százezer kötetes könyvtárukat is bezárják.

Amennyiben a helyzet nem változik, a jövőben nemcsak fizetésképtelenné, de működésképtelenné is válhat a kultúrdiplomáciai feladatokat is ellátó Magyar Írószövetség.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rovarírtó lehet a Stradivari-hegedűk titka?

Egy új vizsgálat szerint a cremonai mesterek által készített hangszerek azoknak a korabeli… Tovább olvasom