Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Felfedezték a rákos megbetegedések genetikai kódját

A genetikai térkép közel 200 mutálódott gént fed fel, a legtöbbet korábban még nem ismerték. Ezek segítik a rákos daganatok kifejlődését, növekedését és terjedését. A felfedezés fejlettebb diagnosztizálási módszerekhez vezethet a rákos megbetegedések korai stádiumában, amikor a betegség leginkább kezelhető, emellett személyre szabott kezeléseket is lehetővé tehet.
A Johns Hopkins Kimmel Rákközpontjának kutató szerint az eredmények azt sugallják, hogy a rák sokkal komplexebb betegség, mint eddig hitték. A mutálódott gének a mell- és vastagbélrákok esetén majdnem teljesen különböztek egymástól, ami azt sugallja, hogy ezen ráktípusok mindegyikének fejlődése különböző módokon megy végbe.

Minden egyes tumor eltérő genetikai térképpel rendelkezik, mely megmagyarázhatja, hogy a miért is viselkedhetnek annyira különbözően a rákos megbetegedések az egyes embereknél.

A kutatók most azt tanulmányozzák, hogy ezen mutációk hogyan jelennek meg a mell- és vastagbélrákok esetén. A korábbi rákkal kapcsolatos genetikai felfedezések már sikeres szűréshez és kezelések kidolgozásához vezettek.

Ed Yong kutató szerint a kutatás során azonosított rákgének nagy részét korábban még nem hozták kapcsolatba rákos megbetegedésekkel. Ezen újonnan azonosított gének a kutatókat rengeteg információval látják el, így újabb kezelési és diagnosztikai módszereket fejleszthetnek ki.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tovább olvasom