Kisalföld logö

2017. 01. 17. kedd - Antal, Antónia -6°C | 1°C

Csökkentheti az agykárosodás veszélyét az alkohol

Súlyos balesetben könnyen sérül az agy, egy kanadai kutatás azonban kimutatatta, hogy 24 százalékkal kisebb az esélye, hogy az agykárosodás miatt haljon meg a páciens, ha a vérében kis mennyiségű alkohol van.
Az alkohol, kis mennyiségben, csökkentheti az agykárosodás veszélyét, ha súlyos sérülés éri a fejet - derült ki egy felmérésből.

Súlyos balesetben könnyen sérül az agy, egy kanadai kutatás azonban kimutatatta, hogy 24 százalékkal kisebb az esélye, hogy az agykárosodás miatt haljon meg a páciens, ha a vérében kis mennyiségű alkohol van.

A komoly sérülések nem csak azonnali károsodást okozhatnak: a baleset utáni néhány órában a szervezet természetes védekezési reflexei is beindulnak, duzzanat, gyulladás keletkezhet az agyban, ami további agysejtek pusztulásához, és a beteg halálához vezethet.

A torontói egyetem felmérése azonban kimutatta, hogy azok, akiknek kis mennyiségű alkohol is van a vérében, 24 százalékkal nagyobb esélyük van a túlélésre, mint azoknak, akik megsérülésük előtt nem fogyasztottak alkoholt.

Lehetséges, hogy az alkoholt felhasználják majd a sürgősségi ellátásban is, hogy növeljék a páciensek életben maradási esélyeit.

A kutatás azonban azt is megjegyezte, hogy az ittas betegek még a szeszesitalt nem fogyasztóknál is sokkal nagyobb veszélyben vannak. Egyrészt mert ők könnyebben kerülnek balesethelyzetbe, másrészt mert náluk a kevésbé komoly sérülések is sokkal súlyosabbnak tűnnek.

Nem szabad azt hinni, hogy érdemes biztonsági okokból alkoholt fogyasztani - figyelmeztetnek az orvosok.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elhunyt James Brown

Hetvenhárom éves korában meghalt hétfőre virradóra Atlantában James Brown amerikai fekete énekes,… Tovább olvasom