Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 4°C | 8°C Még több cikk.

Zuschlag ma vallomást tehet

Kecskemét - Valószínűleg vallomást tesz szerdán Zuschlag János a Bács-Kiskun Megyei Bíróságon. Emellett várhatóan az is kiderül, hogy szükség lesz-e a perben vezető politikusok - köztük Gyurcsány Ferenc és Orbán Viktor - későbbi meghallgatására.
A vallomással kapcsolatos információkat a volt szocialista politikus ügyvédje meg is erősítette. Kovács M. Gábor a Magyar Nemzetnek azt mondta, hogy védence várhatóan részletesen reagál majd Lados István - a per másodrendű terheltjének - korábbi kijelentéseire, és a bíróság kérdéseire is válaszolni kíván. Az ügyvéd arról ugyanakkor nem tudott egyértelműen nyilatkozni, hogy Zuschlag János az ügyben megnevezett politikusokról, kormánytagokról is beszélni fog-e. Zuschlag János az előzetes letartóztatásban töltött elmúlt másfél évben nem tett még érdemi vallomást.

Az is kiderülhet a szerdán, hogy a jövőben szükség lesz-e politikusok meghallgatására. A tavalyi utolsó tárgyalási napon az ötödrendű vádlott azt kérte ugyanis, hogy tanúként hallgassák meg Gyurcsány Ferenc, Orbán Viktor, Dávid Ibolya és Fodor Gábor pártelnököket, valamint Deutsch Tamást, Jánosi Györgyöt és Göncz Kingát, hogy tisztán látható legyen a pártok illetve civil szervezetek finanszírozási gyakorlata. Krausz Csaba védője azt is indítványozta: a bíróság kérjen adatokat az Állami Számvevőszéktől, hogy kiderüljön, a pártok ifjúsági szervezetei milyen forrásokból gazdálkodtak korábban.

A Zuschlag-ügy egy, a számviteli fegyelem megsértése miatt indított vizsgálattal kezdődött, még 2005 elején. 2007 nyarára kiderült, hogy a Zuschlag Jánoshoz kapcsolódó alapítványok és egyesületek nem tudtak elszámolni azokkal az összegekkel, amelyeket állami pályázatokon nyertek. A bűncselekménnyel 72 milliós kárt okoztak, bár ennek jelentős része "megkerült": ötvenmillió forintot maga Zuschlag János fizetett be korábban.

Olvasóink írták

 • 10. k 2009. február 11. 22:06
  „Csak azt nem tudom, miért gondolom azt, hogy nem lesz ebből semmi.
  50 millát visszafizetett, meg még ült is egy kicsit.
  Tulajdonkép az a 22 millió nem is nagy pénz ami nem került elő.
  Majd össze dobják a haverok, és jobb ha nem lesz feszegetve mert hát még kiderülhet valami...”
 • 9. Putyilov 2009. február 11. 13:50
  „Zuschlag valószínüleg balesetet fog szenvedni.
  Vagy iszonyat gazdagon jön ki a kaptárból,ha leülte a büntijét.”
 • 8. nocomment41 2009. február 11. 13:38
  „http://www.hirszerzo.hu/cikk.reszlegesen_vallott_zuschlag_-_o_bujtatta_ladost.97422.html”
 • 7. Freddy01 2009. február 11. 13:23
  „Az ötödrendű vádlott védője a legutóbbi tárgyaláson, december 11-én kezdeményezte Gyurcsány Ferenc, Orbán Viktor, Dávid Ibolya és Fodor Gábor pártelnök, az ifjúsági ügyekkel foglalkozó korábbi miniszterek - Deutsch Tamás, Jánosi György és Göncz Kinga -, valamint Demszky Gábor főpolgármester tanúkénti meghallgatását. Sándor László szerint a bíróság így választ kapna a magyarországi pártfinanszírozás rendszerével kapcsolatos kérdésekre, fény derülne arra, hogy a jelenlegi jogszabályi környezetben milyen "álságos pártfinanszírozás" folyik Magyarországon.

  Fodor Endre tanácsvezető bíró elutasította a további szervezetek és a parlamenti pártok vezetőinek bizonyítási eljárásba való bevonására tett indítványt.

  No comment...”
 • 6. Imcsi 2009. február 11. 12:56
  „Magyarul: nem vallana maga ellen!”
 • 5. nocomment41 2009. február 11. 12:42
  „"A bíró kijelentette, hogy Gyurcsány Ferenctől nem várható olyan tanúskodás, amely előrevinné az ügyet."
  http://www.magyarnemzet.hu/portal/615291”
 • 4. nocomment41 2009. február 11. 12:33
  „http://gondola.hu/cikkek/63489”
 • 3. Freddy01 2009. február 11. 12:07
  „Nem kell tanúskodnia Gyurcsány Ferenc kormányfőnek a Zuschlag-perben, erről döntött ma a per tárgyalásvezető bírája - jelenti a HavariaPress. Zuschlag János egyúttal bejelentette: államtitoksértés nélkül bizonyos kérdésekről nem mondhat semmit, ezért - noha tegnap azt ígérte, hogy "kitálal" - semmi érdemi újdonságot nem mondott a bíróságon

  Na erről ennyit...Magyarország 2009..Igazad volt feri, qurva egy ország ez....”
 • 2. comet 2009. február 11. 12:01
  „bedobta a Princz trükköt és bejött neki. Lehet, hogy hamarosan szabadul.
  Köztársasági elnök úr és legfőbb ügyész úr észrevehetné már hogy a politikusok államtitok fogalmával leplezik bűncselekményeiket. Vajon ha Zushlág nem beszél az nem bűnpártolás? Ez a vallomásos bohóckodása nem zsarolás? Jó lenne ha a jogilag agyonművelt alkotmányosságért és igazságszolgáltatásért felelős urak felébrednének már és nem csak a fizetésük miatt járnánaka hivatalukba, hanem tennék a dolgukat.”
 • 1. Tapmancs 2009. február 11. 11:45
  „Azóta már tudjuk hogy nem tett, mert "azzal államtitkot sértene". Szóval a bűnözők továbbra is hatalmon maradnak.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szex hatvanéves korban - túl zavarba ejtő beszélni róla?

Az idősebb kori szenvedély sokak által nem elfogadott. Tovább olvasom