Kisalföld logö

2018. 04. 25. szerda - Márk 13°C | 25°C Még több cikk.

Zuhanyzót állíttat fel a hajléktalanoknak a Vatikán

A tér oszlopsorai alatt lévő, zarándokok számára kialakított mosdókban három zuhanykabint állítanak fel. A munkálatok hétfőn kezdődnek.
Az ötlet Konrad Krajewski pápai főalamizsnástól származik. A lengyel érsek foglalkozik a pápa megbízásából a szegényekkel, akik a Vatikánt övező utcákban éjszakáznak. A pápa nevében Krajewski ételt és pénzt oszt.

"A hajléktalanok arról számoltak be, hogy Rómában mindig van mit enni. Gondot jelent viszont a tisztálkodás" - mondta el a főalamizsnás a lapnak. "Sokkal egyszerűbb ételt osztani, mint hozzáférést biztosítani a zuhanyzókhoz. Gondoskodni kell törölközőkről és önkéntesekről, akik ezzel foglalkoznak" - tette hozzá az érsek, aki fodrásziskolákkal is felveszi a kapcsolatot, hogy rendszeres hajvágást biztosítson a hajléktalanoknak.


Krajewski minden este meglátogatja az utcán élőket: télen-nyáron bevetésen van a Vatikán körüli utcákon, élelmiszert és termoszban forró teát visz a hajléktalanoknak. A Szent Anna-kapunál őrködő Svájci Gárda azt a parancsot kapta, hogy minden rászorulót engedjenek a közeli alamizsnaosztó irodához. Olykor pénzt kérni jönnek ide az otthontalanok, néha pedig az érsek rohan el számukra a Vatikán közeli gyógyszertárába orvosságért.

A pápai főalamizsnás irodája - 11 munkatárssal - a Vatikánon kívüli római utcákban található. Az alamizsnát az egész világból az egyházfőhöz érkező adományok alkotják, de évi 250 ezer euró (mintegy 76 millió forint) származik azokból az apostoli áldásokból is, amelyeket a Vatikán pergamenen árul keresztelőkre, esküvőkre 5-15 euróért.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Morgan Freemant díszpolgárává választotta London városa

A filmsztár az évszázados múltra visszatekintő Freedom of the City kitüntetést kapta a brit főváros… Tovább olvasom