Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Zsóka sír, ha sorsára hagyott állatot lát

Kapócs Zsóka nagyon szereti az állatokat, ő maga is tizenegy éve lelkes kutyatartó.

– Ha csak két ember hozzáállása megváltozik, akkor már megérte – indokolta Kapócs Zsóka, miért vett részt abban a kampányban, mely a német juhászkutyák megmentéséért indult nemrégiben. Zsóka egy Linda névre hallgató, középkorú kutyával pózol a kamerák előtt – sztárnaptár készült, melyet a Német Juhászkutya Fajtamentés Alapítvány adott ki. Bevételéből a most épülő állatotthonukat szeretnék befejezni. A szép szőke modell, műsorvezető és színésznő nem véletlenül mondott igent a felkérésre, ő maga is lelkes gazdi, immáron tizenegy éve gondoskodik francia selyemszőrű bolognese kutyájáról.


Lelkes gazdi

– Csincsi az első kutyám. Gyerekkoromban a többi kisgyerekhez hasonlóan én is nyúztam anyut egy kiskutyáért, de nem lehetett. Szerinte – és beláttam, igazat kell adnom neki – a gyerekek csak addig rajonganak a házi kedvencért, amíg megkapják, utána gondoskodhat róla a szülő. A tiltás ellenére egyszer hazavittem egy kiscicát. Emlékszem, az ágy alá rejtettem, etettem, itattam. Alig vártam, hogy végre elmondhassam a titkomat. A szüleim jól reagáltak, megtarthattam.

Édesanyám felnőttként is óvott a háziállatoktól, csak akkor már nem hallgattam rá. És milyen igaza volt: a rohanó hétköznapokban nagyon nehéz egy kutyáról is gondoskodni, bevallom, legtöbbször anya sétáltatja.  De tudom, hogy jó kezekben van – mesélte Zsóka, hogyan lett ő is lelkes kutyatartó. Elmondása szerint Csincsi sajnos nagyon beteges, valószínűleg túltenyésztett ez a fajta, ezért szinte folyamatosan állatorvoshoz hordja. Allergiás, egész életében diétáznia kell. – Nagyon haragszom érte, hogy olyan emberek is foglalkozhatnak állattenyésztéssel, akik ehhez nem értenek, esetleg illegálisan dolgoznak – figyelmeztette a leendő gazdikat. És csak azért nem vitte vissza Csincsit, aki egyébként egy törzskönyvezett eb, mert már nagyon megszerette. Elhatározta, egyszer még lesz egy golden retrievere is – egy okos, tanulékony kutyát is szeretne.


Lindát elhagyták


Linda, Zsóka védence az elmeséltek szerint igazi ölebként élte életét. Idős gazdája mellett, a kanapén fekve tévézett, de elhízott és a gazdájának terhet jelentett a sétáltatása, ezért bevitte a kutyát az állatorvosi egyetemre, hogy altassák el, mert neki tovább nem kell. Az egyetemről szóltak a fajtamentőknek.

Az orangután a nagy kedvenc

Kapócs Zsóka igazi állatbarát, nagyon szomorú, ha utcára kicsapott ebet lát. Legutóbb, amikor az egyik kereskedelmi csatorna egy budapesti állatmenhelyre hívta forgatni, elsírta magát az altatásra váró kutyák láttán. – Talán csak az édesanyád olyan őszinte veled, mint a kutyád, nem győzi az ember meghálálni önzetlen szeretetüket. Egyébként nem csak a négylábúakért rajongok. Gyermekkorom óta szeretnék egy orangutánt. Tudod, olyan nyakadba csimpaszkodó kis jószágot. De sajnos ez csak álom marad, hiszen ez az állat nem lakásba való, soha nem lesz szobatiszta és mit csinálnék vele, ha majd egyszer lesz egy kisbabám – érvelt a médiaszemélyiség, aki egy utazás alkalmával Afrikában szemtanúja volt annak, ahogy egy kicsi orrszarvú követte az édesanyját.

Nagyon megtetszett neki a vadállat. Azóta ezt a fajt is felvette a ˝kedvencek listájára˝.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elhunyt Szörényi Éva színművésznő

Életének 93. évében kedden Los Angeles-i otthonában meghalt Szörényi Éva Kossuth-díjas színművésznő. Tovább olvasom