Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Zsidó emlékhelyeket nézetnek a holokauszttagadó férfival

A nemzetiszocialista rendszerek bűneit nyilvánosan tagadó vádlottnak a bíróság holokausztemlékhelyek látogatását írta elő.
Nem jogerősen felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki egy holokauszttagadó férfira a Pesti Központi Kerületi Bíróság.

A nemzetiszocialista rendszerek bűnei nyilvános tagadásának bűntette miatt indult ügyben az elsőfokú bíróság holokausztemlékhelyek látogatását is előírta a vádlott számára kedden hozott ítéletében.

A Fővárosi Törvényszék honlapján olvasható közlemény szerint N. György 2011. október 23-án a Nem tetszik a rendszer elnevezésű demonstráción nagy nyilvánosság előtt magasba tartott egy táblát, amelyen héberül "a holokauszt nem történt meg" felirat volt olvasható.

A bíróság a vádlottat a nemzetiszocialista rendszerek bűnei nyilvános tagadása miatt első fokon 1 év 6 hónap - végrehajtásában 3 év próbaidőre felfüggesztett - börtönre ítélte, és elrendelte pártfogó felügyeletét.

Emellett külön magatartási szabályként előírta , hogy a vádlott ne látogasson politikai rendezvényeket, demonstrációkon ne vegyen részt. Továbbá legalább három alkalommal látogasson el a budapesti Páva utcai Holokauszt Emlékközpontba, és az ott látottak alapján összegezze, foglalja össze gondolatait, vagy egyszer tekintse meg az auschwitzi emlékhelyet, vagy a jeruzsálemi Jad Vashem Emlékparkot, és írja meg véleményét.

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védője felmentésért fellebbezett - olvasható a törvényszéki közleményben.

Az MTI információja szerint N. György egyike annak a két fiatalnak, akit hétfőn közérdekű munkára ítélt a bíróság, mert három éve tojással dobálták meg Demszky Gábor volt szabad demokrata főpolgármestert.

Olvasóink írták

 • 5. bojtár 2012. június 13. 12:51
  „no comment:
  "Halál az arabokra!" - Békeszerető zsidók üzentek a mintatelepülés lakóinak
  "Halál az arabokra", "Bosszú" - ilyen héber nyelvű feliratokat fújtak több autóra a gumik kiszúrása után egy izraeli faluban, ahol zsidók és arabok együtt élnek.

  Ismeretlenek autógumikat szúrtak ki, a zsidó telepek bővítését támogató és palesztinellenes jelszavakat írtak a járművekre Nevé-Sálóm izraeli faluban, ahol együtt élnek zsidók és arabok - közölte pénteken az AFP hírügynökség egyik fotósa és a rendőrség.
  A falut, amelynek arab neve Váhat-asz-Szalám, és mindkét nyelven "békeoázist" jelent, 1972-ben hozták létre a zsidó-arab együttélés példájaként.

  Az izraeli rendőrség megerősítette a rongálások tényét, és hozzátette, hogy látható volt egy "Üdvözlet Ulpanából" felirat is, utalásként arra a ciszjordániai Bét-Él telep peremén létesült vadtelepre, amelynek július 1-jéig való eltüntetését rendelte el az izraeli legfelsőbb bíróság.
  Benjámin Netanjahu miniszterelnök szerdán a kneszetben meghiúsította egy olyan törvény elfogadását, amellyel a telepeslobbi meg akarta kerülni a legfelsőbb bíróságnak a palesztin magánföldön épült Ulpanára - és a többi vadtelepre is - vonatkozó döntését. A telepeseket megbékítendő utóbb a kormányfő engedélyezte 851 új lakás építését ciszjordániai telepeken.

  Az iskolát sem kímélték
  A békeszerető zsidók a megtorlás eszközeihez folyamodnak minden alkalommal, amikor a hatóságok korlátozzák vagy fékezik az építkezéseket az engedéllyel vagy anélkül létesült telepeken. Többnyire palesztin célpontokat támadnak meg - de néha izraelieket is -, és a helyszínen "Ez az ára" feliratot hagynak.
  (MTI nyomán)”
 • 4. xverax 2012. június 13. 12:01
  „az ott látottak alapján összegezze, foglalja össze gondolatait...
  szerintem azért a gondolatért meg életfogytot kapna:D
  micsoda baromság a másikra ráerőltetni a baromságaikat.
  Lassan mindenkinek kötelező lesz ezt a szart eltűrni?”
 • 3. mekkmester 2012. június 13. 11:57
  „na ez a nem mindegy!!!”
 • 2. háté 2012. június 13. 11:38
  „Az emberiség meggyalázása, amit ezek az idegen /vámos!/ bérencek csinálnak!”
 • 1. bojtár 2012. június 13. 11:33
  „az új Magyarország”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megnyílt a Warner Bros. új stúdiókomplexuma

Megnyílt a Warner Bros. új stúdiókomplexuma London mellett: a 100 millió fontból kibővített… Tovább olvasom