Kisalföld logö

2018. 11. 18. vasárnap - Jenő -1°C | 6°C Még több cikk.

Zoób Kati a sanghaji divathét megnyitóján

Zoób Kati magyar divattervező Li Csien-csin (Li Jianqin) sanghaji divattervezővel közös divatbemutatót tartott csütörtökön este Sanghajban, ahol a 2010. évi őszi, téli kollekciókat mutatták be. Ez volt egyben az idei tavaszi divathét nyitóbemutatója is.

A rangos eseményen való újabb szereplésre a divathét vezetősége hívta meg Zoób Katit, aki a tavaly októberi bemutatón szerepeltetett kollekciójával nagy sikert aratott. Akkor Li Csien-csinnel közösen elnyerte az őszi divathét fődíját, a "legkifejezőbb kollekcióért".

Mindkét ruhatervező szerepet kapott az idén május elsején nyíló sanghaji világkiállításhoz kapcsolódó megjelenés tervezésében. Li asszony az expó, míg Zoób Kati a magyar pavilon hoszteszei formaruháinak megtervezésére kapott megbízást. A magyar ruhákon - tradicionális nemzeti motívumként - a páva kap hangsúlyos szerepet.

Zoób Kati az MTI-nek pénteken elmondta, a mostani sanghaji bemutatóra kínai partnerével megbeszélték, hogy mindketten a páva motívum megjelenítésével készülnek, ami jó választásnak bizonyult, mivel rendkívüli sikert arattak. Egy nemzetközi hálózat képviselői máris megkeresték és még a magyar formaruhák tervei iránt is érdeklődtek.

Kínai partnere ugyancsak nagy reményeket fűz a folytatáshoz.

"Nagyon izgalmas és élvezetes egy ennyire ismeretlen világban ezt a hatást megélni" - számolt be élményeiről Zoób Kati, s elmondta még, hogy az expóra készülő Sanghajban gigantikus fákat telepítenek, szinte egyik napról a másikra erdők születnek. Tájékoztatójukon - a helyiek örömére - külön meg is jegyezte: a jobb város, jobb élet jegyében meghirdetett világkiállítás színhelye egy hatalmas kertté változott, aminek ékessége lett az ajándékba hozott magyar páva.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kihalás fenyegeti a mangrovefajok jó részét

A magrovefajok több mint egyhatodát a kihalás veszélye fenyegeti, ezért a Természetvédelmi… Tovább olvasom