Zöldbabfőzelék
Hozzávalók: 0,8 kg zöldbab, 2 ek. lecsó, 3 ek. étolaj, 1 cs. petrezselyemzöld, 4 ek. liszt, 1kk. fűszerszerpaprika, 1 dl zsírszegény tejföl, ízlés szerint ételecet (10%-os), 2-3 g. fokhagyma, 1 kk. konyhasó
Elkészítés: A zöldbabot megtisztítjuk, majd 2 cm hosszú darabokra vágjuk, és annyi enyhén sós vízben tesszük fel főni, hogy épp ellepje. Ebbe a lébe beletesszük a péppé zúzott fokhagymát és a lecsót is. Ezután zsemleszínű rántást készítünk, amelyet finomra vágott petrezselyemzölddel és a fűszerpaprikával ízesítünk. A rántással besűrítve összeforraljuk. Sóval, ecettel ízesítjük, végül hozzáadjuk a simára kevert tejfölt, és még egyszer átforraljuk.
Energia: 217 kcal
Jó étvágyat!