Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Woody Allen: a nemi erőszak vádja hamis és szégyenletes

Hamisnak és szégyenletesnek nevezte Woody Allen a nemi erőszak vádját, amelyet nevelt lánya, Dylan Farrow hozott fel ellene nyílt levelében - írta e-mailjében az AP amerikai hírügynökségnek a filmrendező szóvivője.
Woody Allen olvasta Dylan Farrow nyílt levelét, mely a The New York Times online kiadásában jelent meg szombaton - írta Leslee Dart szóvivő. A levélben nevelt lánya azzal vádolta meg Allent, hogy nemi erőszakot követett el rajta, mikor még csak hétéves volt. A rendező hamisnak és szégyenletesnek nevezte az állítást.

Elkan Abramowitz, Allen ügyvédje szintén reagált a vádakra. "Tragikus, hogy egy bosszúszomjas szerető által kitalált történet úgy bukkanhat fel húsz év után, hogy azt annak idején a hatóságok tökéletesen kivizsgálták, majd elutasították. A Dylant egykor ért kellemetlenségekért másvalaki okolható, nem Allen és nem is maga Dylan" - hangsúlyozta.

A connecticuti ügyészség hétfőn leszögezte, hogy nem folyik vizsgálat az ügyben. Mark Depuis, a hivatal szóvivője ugyanakkor hozzátette: ha panasz érkezne hozzájuk, az megvizsgálnák, és megtennék a megfelelő lépéseket. Hangsúlyozta, hogy minden vádemelést panasznak kell megelőznie. A connecticuti törvények szerint az ügyésznek, aki kiskorú ellen elkövetett szexuális erőszak gyanúja miatti beadványt kap, általában öt éve van a vádemelésre.

Farrow azt állította, nevelőapja 1992-ben a család connecticuti házának padlására vezette és ott megerőszakolta. Nem részletezte, hogyan, ám leírta, nevelőnapja más alkalmakkor milyen zavaróan intim dolgokat művelt vele.


A filmrendező ellen 1992-ben vizsgálat indult gyermekmolesztálás gyanújával, vádemelés azonban nem történt. Allen akkor is visszautasította a vádakat.

Dylan Farrow nyílt levele a hatóságok helyett a közvélemény ítélőszéke előtt szeretné ügyét feleleveníteni. Farrow ma Floridában él, férjhez ment, nevet változtatott. Arra kérte levelében nevelőapja rajongóit és a filmjeiben szereplő színészeket, hogy "ne hunyjanak szemet" afölött, ami történt.

A Sony Pictures Classics, Allen filmjeinek forgalmazója óva intett az elhamarkodott ítélettől. Közleményében így fogalmazott: "A helyzet nagyon bonyolult, és minden érintett számára tragikus. Woody Allent a levélben említettekkel kapcsolatban soha nem vádolták meg hivatalosan, tehát az ártatlanság vélelme részünkről is megilleti."

Az Allen legutóbbi, Blue Jasmine című filmjében is szereplő Alec Baldwint Farrow levelében - mások mellett - név szerint is megemlítette. A színész a Twitter közösségi portálon így válaszolt neki: "Ön téved, ha azt hiszi, nekem vagy bárkinek köze lehet ehhez családi ügyhöz".

Mia Farrow, aki 12 éven át volt Woody Allen élettársa, akkor vádolta meg a rendezőt Dylan molesztálásával, amikor 1992-ben kiderült, partnere viszonyt folytat a színésznő egy korábbi kapcsolata idején örökbe fogadott nevelt lányával, Soon-Yi Previnnel. A lányt, aki akkoriban 19 éves lehetett, nem Allen fogadta örökbe. A pár később, 1997-ben összeházasodott, két kislányt adoptáltak.

Woody Allen mintegy fél évszázados pályafutása alatt csaknem ötven filmet rendezett, négyszer kapott Oscar-díjat, januárban pedig a Golden Globe életműdíját is neki ítélték. Legújabb filmje, a Blue Jasmine is szerepel az Oscarra jelölt alkotások között.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Anna Nyetrebkó először lép fel Riccardo Mutival

A szporán a Római Operaházban a Manon Lescaut című kétfelvonásos Puccini-darab címszerepében lesz… Tovább olvasom