Kisalföld logö

2017. 01. 16. hétfő - Gusztáv -6°C | -1°C

Webfilmek a betegségek megelőzéséért

Átadták a Védd Magad című, a védőoltásokba vetett bizalom visszaállítását célzó egyészségügyi prevenciós webfilmverseny díjait szerdán Budapesten.

Az egymillió forint értékű fődíjat Balogh Péter Bálint taxisofőr és Bede Csaba Sándor, a Film-Farm Kft gyártásvezetője vehette át Vírus Alert című alkotásáért. Az egyik 200 ezer forintos különdíjat Fábián Éva rendezőasszisztens és Krasznai László világosító, az ATV Zrt. munkatársai érdemelték ki, a másik 200 ezer forintos elismerést Kővári Gábor Mihály szabadúszó rendező-operatőr és Valter Antal, a Life Network vágó-rendezője kapta.

A verseny célja webfilm segítségével felhívni az emberek figyelmét arra, hogy sok betegséget meg lehet előzni. A pályázóknak olyan rövid filmeket kellett készíteniük, amelyek rádöbbentik a lakosságot a prevenció, ezen belül a védőoltások fontosságára. A versenyzők kizárólag saját, eredeti szerzői alkotásaikkal jelentkezhettek, a megmérettetésre 73 mozgógép érkezett.

A zsűri az alkotásoknál figyelembe vette, hogy mennyire lényegretörő és hatásos a film, van-e mozgósítóereje, közvetít-e értékeket - tájékoztatott Németh Erzsébet, a Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézetének egyetemi adjunktusa, a Budapesti Kommunikációs Főiskola Viselkedéstudományi Intézetének vezetője, a zsűri elnöke a díjátadón.

Hozzátette: a Fábián-Krasznai páros művében a mondanivaló és az értékközvetítés "nagyon erős" volt, és arra is felhívja a figyelmet, hogy a magyar oltási rendszer az egyik legjobb a világon. A Kővári-Valter szerzőpáros alkotása "tökéletesen szép film", technikai hozzáértésről tanúskodó, esztétikai megoldásokban bővelkedő mozgókép - fogalmazott.

Vokó Zoltán, az ELTE Egészségtudományi Kutatóközpontjának egyetemi docense hangsúlyozta: "a fődíjas alkotás minden szempontot magas színvonalon valósított meg".

Kupper András, a verseny fővédnöke elmondta, hogy a beküldött filmek nagy része sokkal inkább vászonra való, és nem monitorra. Azt is figyelembe vette tehát a zsűri, hogy az interneten valószínűleg melyik filmre kattint rá az a célcsoport, amely innen tájékozódik.

Az alkotásokat az érdeklődők a www.youtube.com/veddmagadfest oldalon tekinthetik meg.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Táblapécék terén mások is az Apple példáját követik

A világ legnagyobb mobiltelefon-gyártója, a Nokia várhatóan az év második felében mutatja be saját… Tovább olvasom