Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

VV5: A rendőrakadémia rendőrei már nem rendőrök, egyiküket elítélték

Felfüggesztett börtönt kapott az a hadnagy, aki a rendőrszakmát okítja a villa lakóknak. A fiatal exzsaru egy vesztegetési ügy miatt állt bíróság előtt.
Meghökkentő információkra bukkant a borsonline.hu, amikor a Való Világ rendőrakadémiájának rendőreiről érdeklődött az Országos Rendőr-főkapitányságon.

Bardovits Gábor hadnagy 2004. november 18-án szerelt le, ő az I. Kerületi Rendőrkapitányság igazgatásrendészeti osztályának főelőadója volt. Szolgálaton kívül (tehát nem rendőrként), társtettesként elkövetett vesztegetés miatt egy év nyolc hónap börtönt kapott, három évre felfüggesztve. Az ítélet 2005. április 22-én lett jogerős. 


A villa másik oktatója sem aktív rendőr, dr. Baranyi József ezredest, aki a IV. kerület kapitánya volt, 2011 februárjában indoklás nélkül menesztette az országos rendőrfőkapitány. A Budapesti Rendőr-főkapitányság közleménye szerint nyugállományba is helyezték.

A Bors megkereste az Országos Rendőr-fôkapitányságot (ORFK) a villában parádézó rendőrökkel.

– Az OFRK semmilyen módon nem működik közre a műsorban,az abban szereplő személyek egyike sem tartozik a rendőrség állományába – áll a válaszban.

Megkérdezték a műsor készítőit, nem tartják-e aggályosnak, hogy jogerősen elítélt ember képviseli a magyar rendőrséget a műsorban.

– Fontos leszögezni, hogy a ValóVilág Rendőrakadémia egy játék, nem kapcsolódik a magyar rendőrséghez, a műsorban szereplő oktatók nincsenek a magyar rendőrség állományában. A Rendőrakadémia vezetője dr. Baranyi József, aki a Rendőrtiszti Főiskola címzetes főiskolai docense, és jelenleg is több felsőoktatási intézményben tanít, így nála alkalmasabb embert nem is találhattunk volna a feladatra. Bardovits Gábor szakterülete a villában a közlekedésbiztonság, amelyet hat évig oktatott gyermekeknek is, tehát kompetenciája megkérdőjelezhetetlen. Arról, hogy miért nincs a magyar rendőrség állományában, nem volt információnk, mivel nem vagyunk nyomozó hatóság. Az ORFK sajtóosztályát megkerestük a Rendőrakadémia kapcsán, sok sikert kívántak a programhoz, de jelezték, hogy nem áll módjukban együttműködni – szól a produkció válasza.

Olvasóink írták

  • 1. nightfall 2012. január 13. 09:30
    „Miért nem lepődök meg ezen ? Az lenne a furcsa ha a bent lakók közül valamelyik is tiszta lenne,nem lenne vaj a füle mögött !”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A TV2 perre megy Vágó Istvánnal, a kvízmestert a TASZ védi

Csütörtökön kezdődött a nyugdíjaséveit töltő Vágó István és a TV2 pere Budapesten. Tovább olvasom