Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 6°C Még több cikk.

Vonatjegye árulta el egy 54 évvel ezelőtti gyilkosság elkövetőjét

Egykori fel nem használt vonatjegye leplezte le egy 54 évvel ezelőtti bűnügy elkövetőjét az Egyesült Államokban, a ma 71 éves férfi ellen a hét végén emeltek vádat Maria Ridulph meggyilkolása miatt.


Az 1957-ben hétéves lányt házuk közeléből rabolták el a Chicago közelében fekvő Sycamore-ban. Ezer rendőr és a helyi közösség számtalan tagja vett részt annak idején Maria felkutatásában. Az ügy akkora hullámokat vert, hogy Dwight D. Eisenhower amerikai elnök és J. Edgar Hoover, az FBI akkori igazgatója naponta kért jelentést a nyomozás állásáról.

Öt hónapig tartó kutatás nyomán 1958. április 26-án találták meg a lányka földi maradványait.

A pénteken vád alá helyezett Daniel McCullough annak idején gyanúba keveredett, ám szilárd alibije volt, mondván az emberrablás idején a Rockfordból Chicagóba tartó vonaton ült. A nyomok azután kihűltek, ráadásul a férfi, akit az emberrablás idején még John Tessier-nek hívtak, nevet váltott, és beállt a katonasághoz.

Néhány évvel ezelőtt a rendőrség újabb információk birtokába jutott, amelyek McCullough-hoz vezettek. Alibijét egykori barátnője döntötte meg, akit a rendőrök megkértek régi személyes holmijai átvizsgálására - jelentette a the Seattle Times bírósági dokumentumokra hivatkozva.
A nő megtalálta a férfi egykori vonatjegyét, felhasználatlanul. A nyomozók azt is megállapították, hogy a férfi állítólagos telefonhívása Chicagóból a lány eltűnésének napján valójában sycamore-i házából érkezett.

A helyi hatóságok azt ígérik, ezen a héten teszik közzé a nyomozás részleteit.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Micsoda nők - Megvédték elsőségüket a feleségcipelő vébén a finnek

A győztesek a 253,5 méteres távot egy perc 73 századmásodperc alatt teljesítették 30 Celsius-fokos… Tovább olvasom