Kisalföld logö

2017. 07. 22. szombat - Magdolna 21°C | 34°C Még több cikk.

Vitát váltott ki az alsógatyás Szent Sebestyén

A dél-olasz Racale kisvárosát az egyik épület tűzfalára festett Szent Sebestyén, amelyre DÚG márkájú alsónadrágot festett a művész.
Megosztotta a dél-olasz Racale kisvárosát az egyik épület tűzfalára festett Szent Sebestyén, amelyre D'G márkájú alsónadrágot festett a művész.

A pugliai Lecce közeli, majdnem 11 ezer lakosú Racale fiataljai hívtak olasz és külföldi utcaművészeket, hogy alkotásaikkal "feldobják" a kisvárost - számolt be a helyi sajtó.

ozmo.it
ozmo.it

A felnőtt lakosság által is támogatott kezdeményezés azonban botrányba torkollott a több mint hat méter magas Szent Sebestyén-ábrázolás miatt.

A falfestmény Andrea Mantegna olasz festőnek a Louvre múzeumban őrzött, 1481-es Szent Sebestyén-festményét utánozza. Azzal a különbséggel, hogy Racaléban a szentre divatos alsónadrág került. A Szent Sebestyén testét átfúró nyilak mellett a találatért járó pontszám is fel van tüntetve.

Az eredeti festmény, amit a művész kifigurázott.
Az eredeti festmény, amit a művész kifigurázott.

Az Ozmo nevet használó olasz utcaművész elmondta, alkotásával nem akarta megosztani a lakosságot, az alsónadrággal a mai épületek falán látható reklámokat akarta idézni.

Racale lakosai szerint Ozmo alkotása maradhat, csak vegye le róla a márkás alsónadrágot és törölje a szentet megalázó pontszámokat.

Ozmo (valódi nevén Gionata Gesi) 2008-ban is vitát robbantott ki az adriai Ancona egyik közfalán ábrázolt Szűz Máriával, akinek az ölében tartott gyermek Jézussal együtt 180 fokban elcsavarta a fejét.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kate Winslet csillagot kapott a hírességek sétányán

A színésznő a 2520. csillagot kapta filmművészet kategóriában a sétányon március 17-én. Tovább olvasom