Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Villamosmegállókban harcolnak a rágók ellen

A sztarold.hu intelligens hírkereső hadat üzent az utcán eldobott rágógumiknak! A 4-6 villamos megállóiban kihelyezett szavazótáblákra bárki ráragaszthatja az elhasznált rágóját, sőt ezzel véleményét is megoszthatja nagyvilággal.
Ha a pad alá nyúlunk: ott van. Ha a járdán sétálunk: ott van. Beleragad a cipőnkbe, ragacsos, undorító és idegesítő. Ez a rágógumi. Világszerte az emberek évente körülbelül 560 000 tonna rágógumit rágnak el, aminek többségét nemes egyszerűséggel csak kiköpik az utcán a földre. Több millió apró, fekete folt, borítja Budapest utcáit is, van olyan része a városnak, ahol négyzetméterenként több tucat rágó is rohad a földön. Az eldobált és széttaposott rágók nemcsak elcsúfítják a járdákat, peronokat, de ezeket nehéz és költséges is eltakarítani.

A sztarold.hu intelligens hírkereső tagjai megelégelték, hogy rágók csúfítják Budapestet: ideje tenni valamit a környezetünkért és lakhelyünk szépségéért! Ahelyett, hogy ezentúl kiköpnéd, vagy elejtenéd a rágód a járdára, peronra, most szavazhatsz vele, méghozzá 50 x 50 cm-es táblákon, a 4-es 6-os villamos összes megállójában:

1- Ki lesz szerinted az USA új elnöke? Obama vagy Romney? Sztárold, ki lesz a győztes.
2- The Voice VS. X-Faktor: Melyik a jobb műsor szerinted?

A képek alatt lévő kék mezőkre tapasztott rágókkal bárki megoszthatja véleményét a világgal.

Az amerikai elnökválasztási láz az egész világon, így Magyarországon is aktuális téma, minden embert foglalkoztat, szinte naponta hallani ezzel kapcsolatos hírt a médiában. A sztarold.hu VAN RÁGÓD? kampánnyal pedig mi magyarok is részesei lehetünk a világraszóló eseménynek. Bárki szavazhat, magyar, vagy külföldi, csak egy rágó kell hozzá.

„A sztarold.hu tisztább, rágógumi-mentesebb BKK peronokért és budapesti járdákért indított kampánya egyedülálló Magyarországon, hasonló akcióra eddig egyedül Amerikában került sor, ott sikeresen működik, bár az amerikaiak arra szavaznak, amit nem szeretnek. Mi magyarok viszont a pozitív dologra, a számunkra kedvesre, kedvencünkre szavazhatunk. A kampány ráadásul játszva neveli a fiatalságot arra, hogy a rágót ne köpje ki senki a földre." – fejtette ki Debre Zsuzsa, az intelligens hírkereső szóvivője.

A 100 darab táblát kábelkötegelővel rögzítették a megállókba, így karc és sérülésmentes marad utána a fémoszlop. Egy táblára, azaz a képek alatt található téglalapokba összesen közel 400 rágó fér el.

„A járda és a peronok tisztasága szívügye mindenkinek, minden budapesti egy tisztább és élhetőbb várost szeretne, oldalunk erre hívja fel a figyelmet a rágógumikon keresztül. Továbbá fontos az efajta proaktív magatartás, interaktivitás a hírolvasásban is. Ma már az emberek kollektíven is eldönthetik, hogy mi az igazán fontos hír a számukra. Elég csak felmenni a sztarold.hu-ra és leadni leadni a szavazatot, avagy sztárolni azt a hírt, amelyiket tényleg hírértéket tulajdonítunk - ezáltal az a többi kevesebb szavazattal rendelkező hírek elé kerül." – mondta el Tomas Lajtos, ötletgazda, kitaláló.

A szétköpdösött rágógumik egyébként világszerte problémát okoznak és mindenhol próbálnak különböző módszerekkel harcba szállni ellene. Marbellán (Andalúzia, Spanyolország) 45000 megrágott gumit tüntettek el tavaly az utcákról. Ez 30 ezer Euróba került a városnak. Szingapúrban betiltották a rágózást. Rómában naponta 15 ezer rágót köpködnek szét az emberek, Hollandiában két holland művészeti iskola 4,5 méter magas rágógumiszobrot állított fel, több ezer rágó felhasználásával Londonban pedig a rágó eltakarítása háromszor annyiba kerül, mint maga a rágó.
A táblákat november 6. után eltávolítják.

Olvasóink írták

  • 1. vera2012 2012. október 29. 14:13
    „Mi van akkor, ha valaki nem szeret politizálni és neki édes mindegy, ki lesz a következö amerikai elnök? Minden tisztességes embernél van papirzsebkendö, abbe bele lehet tenni az elhasznált rágót. Nem szivesen látnék a megállókban rágókkal teleragasztott táblákat. ?ppen olyn undorító, mint az eldobott rágó. Németországban 20 euróba kerül egy eldobott rágó, folyamatosan van ellenörzés. Tisztaságérzet sokaknak idegen szó.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Heidi Klum Kleopátra-jelmezben Halloweenkor

Beengedte a fotósokat a próbára Heidi Klum, hogy láthassák idei kosztümjét, amelyet Martin Izquierdo… Tovább olvasom